• Jackman's Blue tijdens het Zomerfestival.
• Jackman's Blue tijdens het Zomerfestival. foto: Nico van Ganzewinkel

Weer winterkroegentocht in Leerdam

leerdam • Op zaterdag 5 november vindt er weer een winterkroegentocht plaats in Leerdam. In zes cafés in de Glasstad is er deze avond livemuziek te beluisteren.

In eetcafé De Knijp staat de zesmansformatie Bryce op de planken. Dit gezelschap speelt covers vanaf de jaren '70 tot hits van nu. Van funk, disco tot blues en soul: het komt allemaal voorbij. In café Het Fonteintje komen de liefhebbers van rock- en popklassiekers aan hun trekken. Catflap speelt hier hits uit de jaren '70, '80 en '90, aangevuld met actuele hits. In grand café M'n Moeder draait De Dre plaatjes, deze dj heeft in de jaren '80 de Spaanse costa's onveilig gemaakt, hij draait hits uit de jaren '90 en meezingers.

Café Het Goeie Heertje heeft Jerry Given gestrikt voor de kroegentocht, Given zette menige feesttent op zijn kop als leadzanger van The Cooldown Café. Ook Nick dj is van de partij in Het Goeie Heertje. In café Het Vennetje treedt Dreamcast op: een dynamisch en populair trio met vertrouwde gezicht, onder meer uit Santa Rose, Candy Cover, King's Quest, Koko Blue en Madhouse. Tot slot staat in café The Old Triangle de rockcoverband Jackman's Blue op het podium. Deze band speelt vette rockcovers, een uiteenlopende mix van artiesten en stijlen komen tijdens hun optreden voorbij.

Bandjes voor deze winterkroegentocht kosten in de voorverkoop acht euro, op zaterdag 5 november na 17:00 uur kosten deze tien euro. De bandjes zijn te koop bij de deelnemende horecazaken en ook bij PartsNL. De winterkroegentocht begint om 21:00 uur.