24 teams in Proxsys Cup

regio • Aan de eerste editie van de Proxsys Cup, die dit jaar gehouden zal worden van 27 december tot 7 januari, zullen 24 teams deelnemen.

Welke clubs dit zijn, zal op zeer korte termijn bekend worden gemaakt door de organisatie van de Proxsys Cup. Medeorganisator Michiel van Zanten. "Hoe we het nu voor ogen hebben is dat er binnenkort 24 clubs een eerste uitnodiging kunnen verwachten. Zij kunnen vervolgens aangeven of ze willen deelnemen aan het toernooi. Die 24 clubs benaderen we vanuit het regionale aspect van Gorinchem."

Heukelum erbij?

Het is voor Heukelum, de laatste winnaar van het zaalvoetbaltoernooi in de Oosterbliek onder de naam van de Champions Cup, daarom nog even afwachten of zij ook dit jaar van de partij zullen zijn. "We zijn nog wat dingen aan het uitzoeken en hebben in commissies wat zaken aan elkaar uitbesteed. Dit weekend gaan we puntjes op de 'i' zetten en hopen we nog meer duidelijkheid te krijgen."

Ook andere regioclubs, WNC, LRC Leerdam, Haaften, Asperen, Leerdam Sport '55, SVS '65, ASH Hellouw, Herovina en Vuren waren de afgelopen seizoenen regelmatig present bij het zaalvoetbaltoernooi.

Opzet

Van Zanten kon bevestigen dat er gespeeld blijft worden in zes poules van vier teams. "De nummers één en de twee beste nummers twee gaan door naar de knock-outfase. En clubs die als laatste eindigen in de groepsfase zijn maximaal één jaar uitgesloten van deelname." Dat komt doordat de Proxsys Cup in zijn totaliteit gaat werken met dertig regioclubs. De zes niet-deelnemende clubs in jaar A nemen hierbij in jaar B de plek in van de zes nummers vier uit jaar A.

Wedstrijdduur

Het is de bedoeling om in de groepsfase twee keer twintig minuten te voetballen, terwijl de wedstrijdduur in de knock-outfase wordt uitgebreid naar twee keer vijfentwintig minuten. Ook voor de B- (JO-17) en D-junioren (JO-13) organiseert de Proxsys Cup een zaalvoetbaltoernooi. Hier zullen ook 24 teams aan gaan deelnemen.

De eerste editie van de Proxsys Cup kon tot stand komen doordat het bestuur van de Champions Cup, de vorige organisatoren, aangaf geen twintigste editie op te zullen zetten.

Leendert Kamsteeg