• Bryan Steen laat zich door Bart Barendregt niet van de bal zetten.
• Bryan Steen laat zich door Bart Barendregt niet van de bal zetten.  Foto: Peter Verbeek

LRC blameert zich bij SC Everstein

everdingen • In de bekerwedstrijd tegen en bij SC Everstein liep LRC tegen een blamage op. De ploeg liet niet zien twee klassen hoger te spelen. Natuurlijk waren de bezoekers sterker en hadden ze meer balbezit, maar tegen de gedisciplineerd voetballende thuisclub gingen ze erg nonchalant om met de kansen. Met name Akram Chentouf, die er voor rust liefst drie kreeg, speldde zich een brevet van onvermogen op door ze allemaal om zeep te helpen. Pas in de twintigste minuut na rust tikte Mounir el Ouazizi een voorzet van invaller Jordi Kamp in de touwen: 0-1. Kort daarna kopte Robbie de Roos de thuisclub langszij: 1-1. Nadat Ansu Camara zijn elftal vanaf de stip op 1-2 had gebracht liet LRC zich in blessuretijd verrassen door een schot van Roderick van Duinen: 2-2. In de afsluitende en bloedstollende strafschoppenserie verzekerde SC Everstein zich pas na het nemen van de achttiende pingel van een plekje in de volgende ronde.