Activiteiten 'Nacht van de Nacht' in Beesd

beesd • Komende zaterdag is het 'Nacht van de Nacht'. Ook in onze regio wordt hier volop aandacht aan besteed. Ondermeer op landgoed Mariënwaerdt en dierenpark De Paay.

Zaterdagavond is het mogelijk een wandeling of een huifkartocht in het donker te maken op het rustieke landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Deze happening wordt mogelijk gemaakt door de Vereniging tot Behoud van het Lingelandschap en het landgoed Mariënwaerdt. "Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht", aldus de organisatoren. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er in het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de twaalfde keer georganiseerd.

Wandeling

De Vereniging Behoud Lingelandschap presenteert zaterdag 29 oktober tijdens de Nacht van de Nacht een bijzonder nachtelijk bezoek aan het Landgoed Mariënwaerdt. De deelnemers wandelen rond de eendenkooi van het landgoed onder leiding van enkele boswachters en de baron Van Verschuer. Om 19:30 uur is er ontvangst met koffie of thee. De wandeling en de huifkartocht starten om 20.00 uur. Na afloop bestaat de mogelijkheid even na te genieten met een hapje en een drankje. Opgeven kan bij secretaris.vbl@gmail.com, met vermelding van het aantal personen. Onderweg is er voldoende tijd om een praatje te maken met de begeleiders en andere deelnemers.

De Paay

Ook Uilen- en dierenpark De Paay in Beesd doet mee aan de 'Nacht'. Het dierenpark is deze avond geopend. Voor de gelegenheid worden de de paden iets verlicht met kaarsjes, zodat er een gezellige sfeer ontstaat, Daarnaast geven de kaarsen minder lichthinder dan normale lampen. Er zijn verschillende activiteiten in het park. Zo zijn er rondleidingen in het donker die door een vrijwilliger worden gegeven. De entree is vijf euro, de rondleidingen starten om 19:00 en om 20:30 uur. Aanmelden via info@depaay.nl.

De Nacht van de Nacht wordt georganiseerd door natuur- en milieufederaties om aandacht te vragen voor de gevolgen van de lichtvervuiling. Meer informatie op onderstaande websites.

q www.lingelandschap.nl en www.nachtvandenacht.nl.