H.P.S. Industrial opnieuw naar remise

rumpt • In de 1e divisie van de topteamcompetitie heeft het Rumptse team H.P.S. Industrial voor de 5e keer op rij de punten gedeeld. Tegen het Doetinchemse Terborgse Wijncentrale werd eenmaal met 4-2 gewonnen en eenmaal met 2-4 verloren.

Opnieuw was Marco Kivits de rots in de branding bij de Rumptenaren. Bij het bandstoten (75) was hij weer ongenaakbaar. Door tweemaal te winnen van Wim Siebelink in twaalf en in zestien beurten zorgde hij voor een opstapje naar de eindoverwinning. Echter in het kader 47/2 (175) kon zowel Gerrie van Eck, als later Frank Vermeulen geen potten breken tegen de sterke Matthijs Bakker. Gerrie verloor in slechts vijf beurten. Frank kreeg één beurt meer, maar kon ook niet voorkomen dat de score gelijk kwam. De beslissing viel in het libre (250) met aan Rumptse zijde Jurgen de Ridder tegen Boudewijn Alink. In de eerste partij wist Jurgen via een mooie slotserie van 239 de winst te pakken. Hij had dat ook in de tweede partij moeten doen, gelet op het aantal kansen dat hij kreeg in twaalf beurten. Maar De Ridder kwam 38 caramboles tekort. De competitie gaat pas op 19 november verder. Dan gaan de Rumptenaren op bezoek in Hoorn tegen Horna.

Uitslagen Carambole: Padoc-Kaderteam Rademaker 4-4. Het gelijkspel was te danken aan Hans de Ridder en Koos Versteegh. Hans had slechts zeven beurten nodig, Versteegh maakte een sterke serie van 54. Kaderteam de Hoog-Kaderteam R&H Kassa 8-0. Een forse nederlaag voor R&H Kassa. Bert Vink kwam nog het dichtst bij de overwinning, hij kwam negen caramboles tekort. Carambole 1-De Pomerans 1 33-24. Hans de Ridder en Teus van Dam bezorgden Carambole de overwinning. Het team staat vierde. Carambole 2-Ons Tehuis 3 29-28. Een kleine overwinning. Henk van Breemen en Gert van der Kruijt wonnen.