• WHV in de aanval tegen Sliedrecht.
• WHV in de aanval tegen Sliedrecht. Foto: Aangeleverd

Derde overwinning voor WHV dames

asperen • In sportcomplex De Wiel in Asperen stond vrijdag de vierde competitiewedstrijd van de volleybaldames van WHV op het programma. Sliedrecht Sport werd met 3-1 verslagen.

Het was de derde overwinning voor WHV. De eerste set begon moeizaam voor de thuisploeg. Er werden mooie punten gescoord, maar het team was te afwachtend om echt een voorsprong te pakken. Mede dankzij hoge servicedruk aan het einde van de set kon WHV uitlopen, na een paar mooie aanvallen werd met 25-20 gewonnen. De thuisploeg wist de Sliedrechtse dames ook in de tweede set meteen onder druk te zetten met goede services. Aan beide kanten werd vaak niet direct gescoord, wat resulteerde in veel lange rally's. Mede dankzij een aantal mooie blokkeringen en aanvalscombinaties wist WHV een voorsprong te pakken: de set werd gewonnen met 25-22. In de derde set speelde WHV rommeliger. Er werd hard gewerkt, maar vaak lukte het net niet. Coach Niels Reder probeerde vergeefs zijn ploeg op te peppen: de set ging verloren met 15-25. Gelukkig was de thuisclub deze domper gauw te boven. In de vierde set had WHV de verdediging prima op orde. De pass kwam goed aan bij spelverdeelster Mirjam Steenis die vervolgens haar aanvalsters wist te bereiken. Passer-loper Bernadet Arendsen scoorde een aantal 'onmogelijke' punten en ook middenaanvalster Eline Katerberg vond de gaten in de Sliedrechtse verdediging. De WHV-blokkering liep uitstekend, waardoor de gasten moeite hadden om te scoren. De laatste set ging met 25-17 verdiend naar WHV dat door deze winst meedoet in de bovenste regionen. Zaterdag spelen de dames in Oud-Beijerland tegen DVO 1.