• De heren van WHV (hier op archieffoto) verloren thuis van Sliedrecht.
• De heren van WHV (hier op archieffoto) verloren thuis van Sliedrecht. Foto: Aangeleverd

WHV heren ten onder tegen Sliedrecht

asperen • De Asperense volleybalheren zijn afgelopen zaterdag tegen hun eerste thuisnederlaag aangelopen. Tegenstander Sliedrecht Sport bleek net wat stabieler over de gehele wedstrijd en wist een 1-3 zege te boeken.

Hoewel WHV zich na een slechte start goed leek te herstellen, stokte de opleving eind derde set. Net niet lang genoeg om de zege binnen te halen.

Servicegeweld

WHV kwam direct onder druk te staan door het servicegeweld van Sliedrecht. De Asperense mannen kregen geen controle op de harde sprongservice van de gasten en keken al direct tegen een flinke achterstand aan.

De tweede helft van de eerste set ging dit langzaam maar zeker beter en kwam WHV meer toe aan aanvallen. Hoewel dit te laat was voor winst in de eerste set, legde de ploeg hier de basis voor de winst in de tweede set.

Mooie voorsprong

Spelverdeler Niels Reder wist via zijn service al direct een mooie voorsprong op te bouwen in deze set. Deze werd met hard werken en gevarieerd aanvalsspel verdedigd. En hoewel het eind van de set nog wel spannend werd, hield WHV uiteindelijk toch het hoofd koel.

Harde klappen

Ook in de derde set was de ploeg volop in de race voor setwinst. Met goed verdedigend werk werden de harde klappen van de hoofdaanvallers van Sliedrecht gepareerd. En zo leek de Asperense ploeg zelfs richting een 2-1 voorsprong te gaan. Helaas miste WHV aan het eind van deze set enkele kansen en had Sliedrecht het geluk enkele keren aan haar zijde.

Vakfout

Uiteindelijk besloot de arbiter deze set te beslissen door op 25-26 te fluiten voor een vakfout. Dit tot grote frustratie van de thuisclub die zich werkelijk van geen kwaad bewust was.

Terwijl de klap van de verloren set nog stevig nadreunde bij WHV, schakelden de gasten uit Sliedrecht in de vierde set nog een tandje bij.

Asperen verloor in deze fase de grip op de hoofdaanvaller van Sliedrecht die in de vierde en laatste set veelvuldig wist te scoren.

Blokkering

Daarnaast had Sliedrecht hun blokkering beter ingesteld op het aanvalsspel van de Asperense thuisploeg. WHV slaagde er dus niet meer in om een vijfde set af te dwingen en moest genoegen nemen met één punt.

De thuisclub zakte daardoor op de ranglijst naar de gedeelde derde tot en met zesde plaats.