• Leerdamse kinderen leren programmeren.
• Leerdamse kinderen leren programmeren. Foto: aangeleverd

Programmeren in de klas

leerdam • De Ichtus Julianaschool in Leerdam heeft vrijdag meegedaan aan de recordpoging 'Programmeren in de klas'. Onder leiding van Dennis Aries (Arkro IT uit Geldermalsen) heeft de klas programmeerles gehad.

In heel Nederland werden tegelijkertijd dezelfde les gegeven bij tientallen scholen waardoor er uiteindelijk aan 11.368 kinderen tegelijkertijd les is gegeven. Hiermee heeft de organisatie stichting Codeuur een plaats weten te behalen in het Guinness Book of Records. Het vorige record van kinderen dat tegelijkertijd programmeerles kreeg was met 9.782 kinderen in Australische handen.

Naast het behalen van het wereldrecord heeft Stichting CodeUur bekend gemaakt te fuseren met stichting The Dreamery Foundation. De gefuseerde stichting zal verdergaan onder de naam FutureNL. Deze stichting maakt zich zorgen over de kloof tussen de digitale ontwikkeling van Nederlandse kinderen en de (toekomstige) vraag vanuit de maatschappij naar passende digitale vaardigheden en is daarom in gesprek met leden van de Tweede Kamer. In een digitale economie is het volgens FutureNL van cruciaal belang dat Nederlandse kinderen digitale vaardigheden ontwikkelen.