Eerste nederlaag van het seizoen voor WNC

zwijndrecht • Bij koploper VVGZ leed WNC zijn eerste nederlaag van het seizoen. Trainer Cor Prein sprak van een gemiste kans.

"We hebben het zelf laten afweten. Dat is zuur, want ik vond VVGZ erg matig. We missen een aantal jongens en van de spelers die het moesten doen, waren er een stuk of vier niet in beste vorm."

Losrukken

WNC had de wedstrijd in de beginfase redelijk onder controle, maar kwam niet tot grote kansen. Bij een hoekschop voor de thuisploeg was een speler van VVGZ alerter dan doelman Arjan Kaasjager: 1-0. Na rust ging WNC op zoek naar de gelijkmaker. "Als we die hadden gemaakt, zouden we eroverheen klappen", wist Prein. Die gelijkmaker kwam er niet. Mark den Hartog kreeg twintig minuten voor tijd rood, nadat hij zich wat al te hardhandig wilde losrukken van zijn tegenstander. Vlak voor tijd was Kevin van de Velde dichtbij de gelijkmaker. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald. "Dan hadden we hier toch nog met een vies puntje van het veld kunnen stappen", zei Prein. In blessuretijd moest ook VVGZ met een man minder verder, maar scoorde het wel de 2-0.