Heukelum boekt eerste overwinning

heukelum • Heukelum boekte zijn eerste zege in de 2e klasse F. Na twee gelijke spelen moest Altena er op De Vriezenwijk aan geloven: 2-0.

Trainer Marco Verbeek vond het resultaat niet meer dan terecht. "Hier valt niets op af te dingen. Zowel qua kansen als in het veldoverwicht waren we vandaag de betere ploeg." Heukelum bleef zo voor de derde week op rij ongeslagen en deed de rode lantaarn over aan Hardinxveld.

Vertrouwen

Heukelum trof in Altena de nummer drie van de ranglijst, maar bij de thuisploeg was er voldoende vertrouwen in een goede afloop. "We staan waar we staan, maar weten ook dat de competitie in mei beslist wordt en niet in oktober. Het stond de laatste weken al goed. Met de wedstrijd van vandaag hebben we in vier wedstrijden maar vier doelpunten tegen gekregen. Vertrouwen begint achterin. Als het daar goed staat, speelt de hele ploeg beter. En vandaag houden we zelfs de nul en scoren we gewoon twee keer."

Complimenten

Na een doelpuntloze eerste helft maakte Joell Papilaja na rust de 1-0. Twintig minuten voor tijd scoorde Sil van Putten de beslissende 2-0. "Toen wist ik dat het genoeg was. We hadden zelfs nog de 3-0 moeten maken, maar dat was teveel geweest. Al hebben we ook niets meer weg gegeven", aldus Verbeek, die complimenten had voor zijn aanvoerder Lars van Honk. "Wat mij betreft de man van de wedstrijd. "Hij won zijn duels, leed weinig balverlies en speelde gewoon sterk."