SVS'65 bezorgt ASH eerste thuisverlies: 0-1

hellouw • SVS'65 bezorgde ASH met 0-1 de eerste thuisnederlaag. Vroeg na rust maakte Mark Kramer het enige doelpunt.

In de slotfase voorkwam de paal bij een vrije trap van Arjan van der Meijden de gelijkmaker en een late ASH-goal van Thomas Bijl werd afgekeurd.

ASH-trainer Gerrit Molenaar was teleurgesteld: "Een onnodige nederlaag. Ik vond het ook onverdiend. Die afgekeurde gelijkmaker was een zuivere goal. Maar we moeten ook kritisch op onszelf zijn. De eerste helft was slecht. Ons probleem is dat we moeizaam scoren." SVS'65-trainer Glenn Calor was vrolijker: "Na twee nederlagen ben ik blij met deze zege. Voor rust namen we te weinig initiatief. In de tweede helft ging het beter. Alleen het slot was moeilijk."

Het eerste wegens buitenspel afgekeurde doelpunt van Jeremy de Vries van SVS'65 viel al na elf minuten. De rest van de eerste helft was saai en matig. Zeven minuten na rust miste ASH via Peter van Herk een kans. Twee minuten later had SVS'65 wel succes. Uit een voorzet van Michael Kooijman schoot Mark Kramer raak: 0-1. Pas in het slotkwartier joeg ASH op de gelijkmaker. De doelpaal keerde een vrije trap van Arjan van der Meijden.

Even later scoorde Thomas Bijl uit een pass van Dylan Bok wel, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Na al drie wissels moest SVS'65 door een blessure van Kevin de Jong in de lange extra tijd nog even met tien man verder. Aan de gelijkmaker kwam ASH toch niet meer toe. Zo bleef het 0-1 voor SVS'65.