• HSSC'61 was tegen Ameide de bovenliggende partij.
• HSSC'61 was tegen Ameide de bovenliggende partij. Foto: DBRN Fotografie

Dik verdiende overwinning HSSC'61 op koploper Ameide

hei- en boeicop • Met drie schamele punten uit vijf wedstrijden was HSSC'61 hard toe aan een overwinning. Koploper Ameide kwam ongeslagen naar Het Plein, maar kwam duidelijk tekort tegen het fanatieke en zeer georganiseerd spelende Heicop. Met een 1-0 nederlaag mocht Termei in haar handen knijpen.

In het eerste halfuur was er overigens sprake van een ander wedstrijdbeeld. De gasten uit Ameide waren namelijk de bovenliggende partij. Het overwicht leverde echter geen noemenswaardige kansen op. Scheidsrechter De Fijter uit Rijswijk had zijn handen vol aan de stevige derby.

De eerste serieuze kans viel pas in de 37e minuut te noteren. Robin Tamming verspeelde op het drukke middenveld de bal en prompt werd Floris Kool de diepte ingestuurd. De aanvoerder van HSSC'61 stuitte op keeper Fabian den Hartog. De daaropvolgende cornerbal leverde de volgende Heicopse kans op.

Openingstreffer

De sterk acterende linksback Ferry Uittenbogaard stuurde de bal met een strak schot richting doel. De lat bracht redding en de terugspringende bal kon Kool niet meer lekker koppen. Een paar minuten later liet Jari Aantjes de kans voorbij gaan om de openingstreffer te maken. Favoriet Ameide had wakker moeten schrikken, maar de ploeg van trainer Gert-Jan Westerhout was geen schim van het collectief van de laatste weken. "Ik kan vandaag alleen Christian Bakker een dikke pluim geven. Verder zijn er vanuit mijn elftal weinig initiatieven getoond, waardoor er nauwelijks kansen zijn gecreëerd. Ik maak mij geen zorgen, maar het valt mij wel tegen. Ten opzichte van vorig jaar hebben we grote stappen gemaakt, maar na deze nederlaag toch wel weer een stapje achteruit", baalde Westerhout, die HSSC'61 een kwartier voor tijd op voorsprong zag komen.

Nicky van Dam mocht aanleggen vanaf de hoekvlag en zag Ferry Uittenbogaard zo vrij als een vogeltje in het zestienmetergebied staan. "In de bekerwedstrijd tegen Herovina scoorde ik op dezelfde manier. Mijn lengte is altijd makkelijk bij corners of vrije ballen. We hebben vandaag weinig fouten gemaakt en gespeeld zoals de trainer het wilde, door het achterin goed dicht te houden. Bovendien gingen we er vol op en dan zie je wat je krijgt", lachte de matchwinner, ondertussen de nodige schouderklopjes in ontvangst nemend.

"Ik merkte het donderdag al op de training", glom HSSC'61-trainer Marten Boverhof. "Ik geloof niet in toevalligheden. De instelling van afgelopen week beloofde veel goeds. Een welkome overwinning, want net als voorgaande jaren was onze start weer niet goed. We schijnen na de vakantie altijd ons ritme te moeten vinden."

Theo Sprong