• LRC moest in eigen huis buigen voor Rijsoord.
• LRC moest in eigen huis buigen voor Rijsoord. Foto: DBRN Fotografie

Leerdammers onderin na 0-3 nederlaag tegen Rijsoord

Nieuwe deceptie voor LRC Leerdam

leerdam • LRC Leerdam was hard toe aan een goed resultaat, maar ging tegen Rijoord opnieuw onderuit. De cijfers maakten het allemaal nog wat pijnlijker: 0-3.

Ondanks de huidige teleurstellende negende plaats raakt trainer Koen Janssen vooralsnog niet in paniek. "Ik heb gezegd dat we na zeven wedstrijden zouden weten waar we staan en dat is op deze plek. We zijn gewogen en missen de kwaliteit om bovenin de eerste klasse mee te doen. Dan moet je er met elkaar voor blijven gaan en de koppies niet laten hangen."

Kapitale fouten

LRC's prestatie was tegen Rijsoord allerminst hoopgevend. De gasten waren overigens ook niet indrukwekkend, maar achteraf was LRC simpelweg kansloos tegen een veel efficiëntere tegenstander. Waar LRC enkele goede kansen onbenut liet, maakte Rijsoord wel gebruik van kapitale defensieve fouten in de Leerdamse afweerlinie. Ondanks een licht Ridderkerks overwicht was de grootste kans voor rust namelijk wel voor de thuisploeg. Na goed doorzetten van Bart Barendregt schonk de jonge middenvelder aan Christiaan van Herp een grote kans, maar Van Herp miste oog-in-oog met doelman Michael Bekkers van Rijsoord. De snelle buitenspeler schoof de bal voorlangs. Rijsoord was overigens wel al enige malen gevaarlijk geweest voordat het aan de leiding kwam. Al vroeg in de wedstrijd moest Furkan Cetin een goede kopbal van Michael van Gool van de lijn halen. Een vrije trap van uitblinker Yuki Hosaka ging enkele centimeters naast. Vijf minuten voor rust viel de treffer alsnog. Het was opnieuw Hosaka die met een vrije trap aan de basis stond. LRC-doelman Elroy Vink kreeg de bal niet onder controle. Niels Groeneveldt was het meest alert en profiteerde door simpel raak te schieten: 0-1.

Volley

Na rust gebeurde er lange tijd weinig. LRC zocht wel naar de gelijkmaker, maar dat leverde amper noemenswaardig gevaar op. Pas een goed kwartier voor tijd was LRC dicht bij een treffer. Een hoekschop van debutant Rick van Loo kwam bij Mounir el Ouazizi. Zijn schitterende volley zeilde maar net langs de verkeerde kant van de paal. In de directe tegenstoot scoorde Rijsoord. Wesley Swets zat mis en Ibrahim el Koubai profiteerde simpel met de 0-2. De gifbeker was voor LRC nog niet leeg, want na opnieuw een fout van Swets scoorde Chris Promes ook nog de 0-3. De thuisploeg kwam daarna niet meer in de buurt van een wederopstanding.

"Rijsoord had vandaag aan een halve kans genoeg. Wij moeten voor het doel veel meer 'killen'", vond Janssen. "Dat is natuurlijk ook gewoon kwaliteit. Maar dat moeten wij ontwikkelen. Als we die situaties honderd keer oefenen op de training zal het in de wedstrijd beter gaan. Daar moeten we dus aan gaan werken. We hebben er nu niks aan elkaar verwijten te gaan maken, maar we moeten de boel bij elkaar rapen en met elkaar verder gaan." Janssen ziet echter ook wel de realiteit onder ogen. "We kunnen zeggen dat we tegen VVGZ een keer pech hebben gehad. Tegen Heinenoord brak onze afgekeurde strafschop ons op en bij SHO kun je verliezen. Maar we gaan gewoon weer drie keer de fout in. Het voetbal was niet onaardig, maar we hebben duidelijk geen kampioensselectie."

Maarten van Hoogevest