• Tijd voor de derde editie van het Ploegfestival.
• Tijd voor de derde editie van het Ploegfestival. Foto: 123rf.com

Derde editie van Ploegfestival

herwijnen • In Herwijnen vindt zaterdag 29 oktober de derde editie van het Ploegfestival plaats.

Om 10:00 uur gaan de poorten open en starten de ploegwedstrijden, keientrek en de oldtimertrekkershow. Keientrek vindt dit jaar voor de derde keer plaats en er zijn weer meer aanmeldingen ontvangen als vorig jaar. Ook zijn er dit jaar weer ploegdemonstraties met paarden en zal er quadbluppen plaatsvinden voor de jeugd.

Dit jaar wordt er voor het eerst een nostalgische markt georganiseerd met oude ambachten en streekproducten, waar onder andere de Meneertje Appeltaart Foodtruck aanwezig is, maar ook diverse ambachten zoals boter karnen, zadel maken en klompentekens branden. Voor de kinderen is er dit jaar ook extra groot uitgepakt. Ze kunnen namelijk van 12:00 uur tot 14:00 uur gratis pannenkoeken komen versieren en opeten. Daarnaast is er een springkussen, een ranjakoe waar ze zelf ranja uit kunnen melken, wordt er geschminkt en zijn er minigravertjes om mee te spelen. De entree overdag is gratis.

Vanaf 21:00 uur barst de feestavond los met dj Marcel M. en een optreden van De Sjonnies. Opgericht in 1991 en inmiddels zijn De Sjonnies uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse feestcircuit. Eigenlijk kent de band louter hoogtepunten. Hun eerste single 'Dans je de hele nacht met mij?' werd meteen een dikke vette hit en hun eerste album 'Verse vis en lingerie' haalde de hoogste regionen van de album top honderd. Inmiddels heeft de band vijf albums en een dertigtal singles op zijn naam staan, waarvan 'Annemarie', 'Zwemmen zonder slip', en 'M'n fiets is gejat!' wellicht de bekendste zijn. Entree voor 's avonds is tien euro.