• Contactus-leden bouwen torentjes in de aardbevingszaal.
• Contactus-leden bouwen torentjes in de aardbevingszaal. Foto: Peter Verbeek

Contactus deze keer in GeoFort

herwijnen • Voor haar tweemaandelijkse bijeenkomst streek Businessclub Contactus afgelopen donderdagavond neer in het 3D Café, het horecapand van GeoFort in Herwijnen. Tijdens het netwerken werd gesmuld van een stamppotdis en na afloop daarvan kregen de leden een rondleiding.

Voorzitter John Hol verwelkomde twee ondernemers die hun gezicht voor het eerst lieten zien bij een netwerkavond van Contactus. Hij stond vervolgens kort stil bij de onlangs gehouden voorronde van Business Event Vijfheerenlanden. Vier leden van Contactus waren genomineerd, en twee van hen, Unicum (Hagestein) en Kwadraat Bouw bv (Leerdam), zijn doorgedrongen tot de laatste negen bedrijven die begin november meedingen naar een award. Martinus de Bruijn meldde trots dat Kwadraat Bouw, als een van de snelst groeiende bedrijven van ons land, die dag een nominatie voor de FD Gazellen Award 2016 had gekregen.

Na een buffet van smakelijke stamppotjes, wordt en draadjesvlees moesten de geanimeerde tafelgesprekken worden afgebroken omdat twee gidsen stonden te trappelen om voor de gasten een rondleiding te verzorgen. GeoFort is een van de meer dan zestig forten die deel uitmaken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Die heeft een lengte van 85 kilometer, loopt van Muiden tot Werkendam, is gebouwd tussen 1815 en 1940, en was bedoeld om de oprukkende vijand een halt toe te roepen door grote stukken land onder water te laten lopen. Vanaf al die forten is nooit ook maar één schot gelost. Veel van de imposante bouwwerken hebben of krijgen een toeristische en/of educatieve bestemming. GeoFort, waar de nadruk ligt op navigatie en cartografie, is voor een deel toegespitst op kinderen en gezinnen. Enkele maanden geleden is het zelfs gekozen tot beste kindermuseum van de wereld. Het is echter ook aantrekkelijk voor een bezoek door volwassenen, was de ervaring van de leden van Contactus. Die moesten in het donker hun best doen om niet te verdwalen in de Doolhoftuin, maakten een virtueel uitstapje naar het binnenste van de aarde, en werden in de aardbevingszaal uitgedaagd een toren te bouwen die het trillen van de aarde kan weerstaan.