Lianne Muilwijk zesde en derde in Heeswijk

heeswijk-dinther • De Heukelumse motrocrosser Lianne Muilwijk is afgelopen zondag zesde en derde geworden bij wedstrijden in het Brabantse Heeswijk-Dinther.

De dertiende en een na laatste wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap senioren bij de MON werd gereden op circuit de Stanserhorn. De training verliep goed voor de Heukelumse. Lianne Muilwijk zette zelfs de eerste tijd neer. Hoewel de training maar heel kort duurde, kon ze toch een goed gevoel op de motor opbouwen. Jammer genoeg ging het bij de start van de eerste manche al gauw mis. Weliswaar kwam de Heukelumse de eerste paar bochten nog op de tweede positie door, maar bij de vierde bocht ging ze onderuit. Na de valpartij moest ze als laatste haar wedstrijd vervolgen. Ze herstelde zich echter uitstekend en maakte goede rondetijden. Ze haalde het maximale uit het restant van de wedstrijd en slaagde er knap in om zich van de 25e plaats terug te vechten naar een mooie zesde plaats.

De start van de tweede manche verliep prima. Lianne slaagde erin om op een tweede plaats aan de wedstrijd te beginnen. Gedurende de manche kon Lianne aansluiting vinden bij de leider van de wedstrijd. Later moest ze gas terug nemen en genoegen nemen met een derde plaats.

In het kampioenschap bij de MX2 Senioren staat Lianne nu 'safe' op een derde plaats. De volgende en laatste wedstrijd van het seizoen wordt op 23 oktober verreden in Lierop.