Leerdamse Hockeyers sterkste in slotduel voorcompetitie

leerdam • De jongens A1 van Hockeyclub Leerdam wonnen zaterdag de laatste wedstrijd van de voorcompetitie. Bij Amersfoort trok HCL met 2-3 aan het langste eind.

Tot nu toe werd er om en om gewonnen en verloren. HCL wilde de reeks mooi afsluiten, maar dat was tegenstander Amersfoort ook van plan. HCL begon zwak, na zeven minuten spelen keken de Leerdammers al tegen een 1-0 achterstand aan. Amersfoort ging door en zette meer druk dan Leerdam gewend was van hun tegenstanders. Deze tactiek bracht Amersfoort veel kansen, maar het leverde geen doelpunten op. Leerdam wist zich onder de druk uit te spelen en kwam meermalen dicht bij een doelpunt. In de 21e minuut was het eindelijk raak; Niek Sevenhuijsen tikte na een mooie opbouw de bal heerlijk binnen: 1-1. In de rust gaven de coaches Pol van den Bergen en Floris Bel de opdracht om door te gaan met het eigen spel en af en toe een scoop (hoge bal) te gebruiken om snel achter de Amersfoortse verdediging te komen.

Compact

Na rust ging Leerdam er weer vol tegenaan. HCL zette nu zelf vol druk en speelde zeer compact. Dit werkte. Na een mooie opbouw vanuit de verdediging kwam de bal via het middenveld bij Casper van Brakel. Hij nam de bal mee, passeerde met een weergaloze solo drie man en scoorde fraai de 1-2. Amersfoort had moeit met de druk die Leerdam zette. Dit was te zien aan de paniek waarmee de thuisclub de bal wegspeelde. Die paniek leidde tot zeer veel ruimte voor de aanval van Leerdam. Daar maakte HCL gebruik van. Sjoerd van der Sluijs liep simpel de cirkel in en schoot de bal keihard in het doel: 1-3. Tijdens een botsing brak de Leerdamse verdediger Barend van Brakel zijn tand af en moest de wedstrijd staken. Van Brakel is een steunpilaar in de verdediging, dus zakten de gasten terug om de voorsprong vast te houden. Amersfoort speelde de bal snel rond en slaagde er zo in op 2-3 te komen. Tot de laatste seconde bleef het spannend. Een Amersfoortse strafcorner in de laatste minuut leverde niets op, zodat de wedstrijd eindigde in een 2-3 overwinning voor Leerdam. De voorcompetitie is met dit duel ten einde, over een paar weken begint het reguliere veldseizoen.