Goede zaken invallers BC Leerdam

leerdam • Nog steeds kampt het eerste team van Badminton Club Leerdam met blessures. De invallers deden goede zaken: er werd in Vaassen met 0-8 gewonnen.

Tegen BC 70 Veluwe speelden Jelmer Agema en Nathalie van 't Pad voor Jeffrey van Luijn en Ans van Hoogdalem. In de herendubbel wisten de tegenstanders van Jelmer Agema en Jan-Peter Sprong wel raad met hun smashes. Om punten te scoren, moest iets anders bedacht worden. Door hen te laten lopen, maakten ze fouten en kon Leerdam het afmaken met 15-21 in de derde set. De dames Meltem en Nathalie van 't Pad begonnen voortvarend en wonnen de eerste set. Door te snel het punt te willen maken, gingen ze in de tweede set onderuit. In de derde set hervonden de Leerdammers de rust om hun tegenstanders onder druk te zetten: ook de tweede partij ging naar Leerdam. Jan-Peter Sprong was in de eerste herensingle zijn tegenstander in twee sets te slim af. Meltem van 't Pad speelde de eerste damessingle. Een zware partij, waarin Meltem in het begin vooral tegen zichzelf speelde. Halverwege de tweede set kwam ze in haar spel en wist er een derde set uit te slepen. Conditioneel was Meltem sterker, waardoor ze wist te winnen. Met een 0-4 voorsprong begon Jelmer Agema aan zijn single. Hij bouwde de rally's rustig op en behaalde een vrij eenvoudige overwinning. Nathalie van 't Pad daarentegen speelde een slopende partij. Na een verloren eerste set kwam Nathalie beter in haar spel, ze kon de tweede set omzetten in winst en trok ook de derde set met 15-21 naar zich toe. De nieuwe mixcombinatie Jan-Peter Sprong en Meltem van 't Pad won eenvoudig in twee sets. Jelmer Agema en Nathalie van 't Pad hadden drie sets nodig voor de winst. Door de 0-8 winst staat BC Leerdam derde. Op 30 oktober volgt de thuiswedstrijd tegen Inside 82 uit Baarn.