• WHV (hier op archieffoto) gaf zaterdag de winst uit handen.
• WHV (hier op archieffoto) gaf zaterdag de winst uit handen. Foto: Aangeleverd

WHV geeft overwinning uit handen

asperen • Na twee overwinningen op rij lieten de Asperense volleyballers afgelopen zaterdag in Waspik de winst liggen en gingen onderuit met 3-2.

Met een 0-2 voorsprong in sets leek WHV op weg naar hun derde overwinning. ATAK'55 voerde de servicedruk echter op en trok de stand gelijk, zodat een vijfde set de beslissing moest brengen. Opnieuw startte de Asperense equipe voortvarend en pakte een 3-9 voorsprong. Helaas bleek de vijfde set een samenvatting van de eerste vier. Ook nu nam ATAK'55 het initiatief over en wist alsnog de set en daarmee de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Heer en meester

De eerste set was WHV heer en meester. De servicedruk was hoog en elke aanval aan Asperense zijde was raak. De thuisploeg daarentegen kwam slechts zeer moeizaam tot scoren door goed verdedigend werk van de heren van WHV. Met 8-25 ging deze set dan ook naar de gasten.

Vanaf de tweede set werd het echter pas een echte wedstrijd. ATAK'55 gooide de servicedruk omhoog en begon zelf beter te passen en aan te vallen. Toch namen de Asperense volleyballers in het tweede deel van de set de regie weer over en namen een voorsprong. Hoewel de machine nog even licht haperde op setpunt, haalde René Roth uiteindelijk genadeloos de trekker over, zodat met 23-25 ook de tweede set door WHV in de wacht werd gesleept.

In de derde en vierde set was het echter gedaan met de daadkracht van WHV. De passing werd steeds onzorgvuldiger, waardoor de ploeg minder aan aanvallen toekwam.

Minder zelfverzekerd

Ook als de passing wel goed kwam, oogde het spel aanvallend wat minder zelfverzekerd. Daarbij had WHV verdedigend steeds minder vaak een antwoord op de smashes van de tegenstander. Lijdzaam moesten de gasten dan ook toestaan dat ATAK'55 de stand gelijk trok tot 2-2.

In de vijfde set leek WHV zich weer op te richten. De servicedruk ging omhoog en met enkele mooie blokkeringen pakte de ploeg een ruime voorsprong. De zege leek met een 3-9 voorsprong dan ook al bijna zeker. Vanaf die stand was het echter gedaan met WHV. Via enkele servicereeksen keerde ATAK'55 het tij. WHV kreeg maar geen grip op de floatballen van de tegenstander en moest tot grote frustratie toestaan dat de zege naar de thuisploeg ging. Heel jammer, want met een overwinning had WHV nu eerste gestaan op de ranglijst, terwijl de ploeg deze plek nu met twee andere teams moet delen.

Eén van deze ploegen komt komende zaterdag in Asperen op bezoek. WHV treedt dan aan tegen Sliedrecht Sport 3. Het duel belooft een spannende wedstrijd te worden die meteen een mooie graadmeter voor WHV vormt.