• Kinderwandeling op landgoed Waardenburg en Neerijnen.
• Kinderwandeling op landgoed Waardenburg en Neerijnen. Foto: Rob Schouten

Kinderwandeling in Neerijnen

neerijnen • De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert op woensdag 26 oktober een kinderwandeling op landgoed Waardenburg en Neerijnen.

Het is herfst. De bladeren aan de bomen verkleuren en overal zijn paddenstoelen te vinden. Ook op landgoed Waardenburg en Neerijnen. Daarom organiseert de boswachter een speciale herfstwandeling voor kinderen en hun (groot)ouders in dit gebied. Onderweg gaan ze op zoek naar allerlei bladeren. In combinatie met de stammen van de bomen proberen ze een paar bomen te herkennen. Daarnaast is er veel aandacht voor paddenstoelen. Naast geheimzinnige verhalen laat de boswachter de kinderen zien dat er heel veel soorten paddenstoelen bestaan met verschillende grootte, vormen en kleuren. Een spiegeltje meenemen waarmee je de onderkant van de paddenstoelen kunt bekijken komt god van pas; dan wordt de wandeling een nóg leukere ontdekkingstocht.

Wandeling

De wandeling begint om 14:00 uur op de parkeerplaats bij Stroomhuis Neerijnen aan de Van Pallandtweg 1 in Neerijnen. Het duurt anderhalf uur. Deelname kost vijf euro per persoon, kinderen van vier tot en met twaalf jaar kost 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen kunnen gratis binnen op vertoon van geldige donateurspas.

Reserveren is noodzakelijk via onderstaande website. Informatie is te verkrijgen bij Jan Taat via 06-83086024 of Anton van der Velde via 06-16651048.


q www.glk.nl/evenementen