• Kjell Roerbag was op zijn thuisparcours niet te kloppen.
• Kjell Roerbag was op zijn thuisparcours niet te kloppen. Foto: Aangeleverd

Kjell Roerbag pakt zevende winst

arkel • De door Jan van Arckel georganiseerde landelijke MTB jeugdwedstrijd leverde zaterdag een serie podiumplaatsen op voor de eigen leden.

Kjell Roerbag sleepte op zijn thuisparcours tijdens zijn laatste jeugdwedstrijd de zevende overwinning van dit seizoen in de wacht. De renner uit Vuren gaf in categorie 7 een demonstratie van zijn kunnen. Vanaf de start nam hij de leiding en bouwde zijn voorsprong steeds verder uit. Joël Nederveen (Hardinxveld) reed sterk naar de derde plaats. De overwinning in het eindklassement was ook voor Kjell Roerbag. Zodoende sloot Kjell het seizoen af met zeven overwinningen en een mooie tweede plaats op het Nederlands Kampioenschap.

Dit sterke seizoen is een mooie afsluiting van zijn wedstrijden bij de jeugd. Vanaf 2017 gaat Kjell bij de nieuwelingen rijden, waarbij er ook enkele internationale wedstrijden op het programma staan.

Meer dan 40 renners deden namens Jan van Arckel mee aan deze wedstrijd. Op het fraaie en uitdagende parcours zetten de thuisrenners nog zes podiumplaatsen neer. Daan Hartog (Giessenburg) pakt de eerste plaats in categorie 2 jongens, Sam van Herk (Arkel) werd derde in categorie 3 jongens, Christiaan van Rees (Giessenburg) eindigde als tweede in categorie 4 jongens, Noa Stolk (Nieuwendijk) pakt de 1e plaats in categorie 5 meisjes, Mika Bouman (Rijswijk) werd eerste in categorie 6 jongens en Jacobien Viveen (Woudrichem) kwam als tweede over de streep in de categorie 6 meisjes. Naast de podiumplaatsen waren er nog andere mooie uitslagen voor Jan van Arckel.