• Ruim twintig jongeren reizen volgend jaar af naar Afrika.
• Ruim twintig jongeren reizen volgend jaar af naar Afrika. Foto: aangeleverd

Leerdamse jongelui naar Afrika

leerdam • Ruim twintig jongeren uit Kerk aan de Linge reizen volgend jaar zomer naar Zuid-Afrika om aan de slag te gaan met een project van Baie Dankie.

De jongelui betalen een gedeelte van de reis zelf, maar voeren ook een jaar lang actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het project. De groep gaat aan de slag in de sloppenwijken in Wellington (bij Kaapstad). Ze gaan activiteiten met de kinderen uit de sloppenwijk ondernemen, maar verrichten ook onderhouds- en lichte bouwwerkzaamheden. De jongeren gaan acties voeren om zoveel om meteen geld op te halen voor het goede doel in Zuid-Afrika. Zo is er een klussendienst opgezet, waarbij de jongeren tegen betaling taarten bakken, de tuin opruimen, komen oppassen, etcetera. Er worden ook een aantal grote acties gepland waaronder de 'Veiling van beloften' en een grote Afrikaanse maaltijd.

Op zaterdag 29 oktober organiseren de jongeren hun eerste grote actie. Om 18:30 uur gaan de deuren van de Bethelkerk open voor de 'Veiling van beloften'. Op de website van Kerk aan de Linge onder het kopje The A(frica) Team zijn intussen al een groot aantal beloften zichtbaar: een rondreis door Marokko, een volledig verzorgd kinderfeestje, een week in vakantiehuis de Vlietlanden in Wevershoop, een schilderij van Ilona Visser, een bijzonder glasstuk van Cor Schellen en meer. De veiling is voor iedereen die de actie een warm hart toedraagt toegankelijk. Om mee te kunnen bieden moeten belangstellenden wel in het bezit te zijn van een veilingnummer. Dit is aan te vragen via lisetnab@hotmail.com.


q www.kerkaandelinge.nl