Kaarslichtconcert in Rumpts Kerkje

rumpt • In het Rumpts Kerkje vindt zondagavond 16 oktober een intiem concert plaats. Voor de gelegenheid staat de hele kerk vol met brandende kaarsen.

De glas-in-loodramen krijgen door het kaarslicht een hele aparte kleur. In deze sfeervolle ambiance zullen twee Nederlandse toptalenten een verrassend concert geven. Quirine van Hoek, viool en Ellen Zijm, accordeon, vormen samen het duo De Thuiskomst. Ze spelen muziek uit de barok, ze brengen deze avond werken van Astor Piazzolla, melancholische joodse muziek van Ernest Bloch en Roemeense volksdansen van Bela Bartok ten gehore.

Ze zijn één van de eerste solisten die optreden in het Rumpts Kerkje dat vorig jaar aan de eredienst is onttrokken. Het van oorsprong rooms-katholieke kerkje is dus niet meer in gebruik als kerk. De nieuwe eigenaren, Margreet van Iterson en Bart van den Goorbergh organiseren nu sfeervolle concerten in dit bijzondere gebouw wat tevens een Rijksmonument is.

De opbrengst van het concert komt geheel ten goede aan de instandhouding van het prachtige monument. De avond begint om 20:00 uur en duurt tot 21:15 uur. Adres is Schuttersteeg 2 in Rumpt. Kaarten kosten 12,50 euro, inclusief een hapje en een drankje na afloop. Reserveren voor dit kaarslichtconcert kan via bvdgoorbergh@gmail.com of 06-55544418.


q www.facebook.com/rumptskerkje