LRC zakt verder weg na nederlaag bij SHO

oud-beijerland • "Dit is een 'leerseizoen', maar we moeten onderhand wel wat gaan leren", verzuchtte LRC-trainer Koen Janssen na de 3-1 nederlaag bij SHO.

LRC maakte twintig minuten voor tijd een 1-0 achterstand ongedaan, maar gaf daarna de wedstrijd toch weer uit handen. "Je kunt bij SHO best verliezen", zei Janssen. "Maar de manier waarop is niet goed. We waren geen kerels, niet mans genoeg. Hetzelfde probleem als vorige week." Ook toen gaf LRC de wedstrijd in de slotfase uit handen.

Lege handen

LRC was voor rust de betere ploeg, maar zag in blessuretijd de thuisploeg op voorsprong komen. Uit een corner kopte ex-LRC'er Mark Vosselman raak en scoorde zo tegen zijn oude ploeg. In de tweede helft kwamen de gasten twintig minuten voor tijd langszij. Een pass van Mounir el Ouazizi was te hoog voor Ansu Camara, maar daarachter stond Christian van Herp klaar. Hij nam de bal ineens op de slof en schoot in de hoek raak: 1-1. Waar LRC aan een puntje dacht, vertrok de ploeg toch nog met lege handen. Niet lang na de gelijkmaker stond het namelijk al 3-1. Twee keer mocht de thuisploeg in alle vrijheid het doel van Elroy Vink onder vuur nemen en binnen drie minuten was het twee keer raak.

"Terwijl we de wedstrijd toen de 1-1 viel redelijk onder controle hadden. We hadden moeten doordrukken, maar geven twee doelpunten weg", aldus Janssen. "We mogen elkaar best eens de waarheid gaan vertellen. Maar we zijn te lief, terwijl we echt geen vriendenploeg hoeven zijn."