Sleeuwijk klopt Leerdam Sport snel na rust: 0-3

leerdam • Leerdam Sport hield het ongeslagen Sleeuwijk één helft in bedwang en kreeg al vroeg zelfs de beste kans. Na rust sloeg Sleeuwijk via twee doelpunten echter met 0-2 toe. Na een rode kaart voor Youssef Boudou was het pleit binnen een kwartier beslecht.

Tegen tien Leerdammers maakte Michiel Marinissen er daarna nog 0-3 van. Leerdam Sport was gehavend: Ray Kant en Marko Luksen zijn geblesseerd en Eloys Tapirima was wegens werk verhinderd. Bovendien was Stefanos Moschatsis er ook niet bij, omdat hij net vader was geworden. Trainer Danny Zinhagel beleeft met Leerdam Sport een moeilijke periode. Tegen Sleeuwijk werd met 0-3 de derde en grootste competitienederlaag van het seizoen geleden. Zinhagel: "We stonden tegen Sleeuwijk te veel onder druk. Het was meer tegenhouden dan zelf goed voetballen. In de tweede helft was het snel gebeurd en na die rode kaart konden we nergens meer aanspraak op maken."

Sleeuwijk had een veldoverwicht, maar al in de zesde minuut kreeg Leerdam Sport de beste kans. Efrath Malawau had na voorbereidend werk van Jacky Tapirima moeten scoren, maar hij schoot de bal tegen de keeper op. Sleeuwijk begon de tweede helft overweldigend. Al in de 49e minuut was het na een rush van invaller Danny van der Meijden raak. Het schot van Cor Jan Slinger werd nog gestuit, maar Frans van den Steenhoven benutte de rebound: 0-1. Drie minuten later was het weer raak. Uit een vrije trap van Frans van den Steenhoven was Cor Jan Slinger verdediger Mark Steenbeek te vlug af en scoorde 0-2.

Youssef Boudou beging vervolgens een grove overtreding en kreeg terecht de rode kaart. Met tien man was Leerdam Sport kansloos. Al snel kopte Cor Jan Slinger tegen de paal, maar Michiel Marinissen benutte de rebound: 0-3. De scherpte bij Sleeuwijk verdween daarna. Met wedstrijden tegen Woudrichem en SVW is het programma van Leerdam Sport zwaar. "Zeker omdat de blessures nog niet over zijn", aldus Zinhagel.