• Alle hens aan dek in de defensie van Heukelum.
• Alle hens aan dek in de defensie van Heukelum. Foto: Peter Verbeek

Tweede punt voor Heukelum

vianen • In een wedstrijd met twee gezichten behaalde Heukelum bij Brederodes zijn tweede punt van dit seizoen. Na een 2-1 ruststand kwamen de gasten in de slotfase langszij: 2-2.

Heukelum startte flitsend. Vanaf de aftrap werd Carlo van Santen op rechts gezocht en diens voorzet werd door Tim Schwebke in het Vianense doel geschoten: 0-1 binnen vijftien seconden! Brederodes kwam echter al in de achtste minuut langszij. Na een lange voorzet van Bowan de Bruin won Mike de Groot het luchtduel met doelman Yoerik van 't Pad: 1-1. De thuisclub drukte Heukelum daarna ver terug. Niettemin kregen de withemden rond de twintigste minuut een beste kans, maar het schot van spelmaker Sil van Putten verdween naast het doel. De thuisclub combineerde geduldig en rond de dertigste minuut verzond middenvelder Loek Dresen een ragfijn balletje naar Ivo Toxopeus, die er 2-1 van maakte. Kort daarna werd een vrije trap van Toxopeus prima verwerkt door doelman Van 't Pad. De tweede helft begon met een solo van Joël Papilaja, wiens schot een prooi werd van doelman Bastian Spriel. Nadat een kopbal van René de Blok rakelings naast het Heukelumse doel was verdwenen, kantelde de wedstrijd. Op het middenveld mocht Van Putten zijn vleugelspitsen naar hartenlust bedienen. Nadat Toxopeus een schot van Schwebke van de doellijn had getrapt, kropen de groengelen steeds verder in hun schulp. Ze hadden mazzel dat een kopbal van Schwebke om onduidelijke redenen werd afgekeurd. Voor Brederodes was het uitstel van executie. In de slotfase werd een handsbal van Dresen bestraft met een pingel, die door niemand anders dan Van Putten werd benut: 2-2.