'Muziek op het landgoed' in Beesd

beesd • Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt vormt komend seizoen opnieuw het decor voor de concertserie 'Muziek op het landgoed'.

Tijdens de tweede editie van 'Muziek op het Landgoed' wordt een viertal concerten op zondagmiddag georganiseerd. Het door het publiek te vormen projectkoor 'Boeren, Burgers en Buitenlui' wordt begeleid door sopraan Maaike Widdershoven en vormt samen met 'Het Strijkkwartet' de basis voor de meezingopera op zondag 6 november. Het Culemborgs Mannenkoor presenteert op zondag 20 november de Sint-Nicolaas Cantate van Bernard Zweers. Het mannenkoor laat zich omlijsten door diverse kinderkoren uit de regio, muzikaal begeleid door pianist Jos Rodermans. Op zondag 18 december een middag vol klassiekers uit The American Songbook – in kerstsfeer en met een intieme bezetting van zangers, piano en contrabas. De drie concerten van het winterseizoen krijgen met Pasen een vervolg. Op zaterdag 25 en zondag 26 maart worden de hoogtepunten uit de Matthäus Passion vertolkt en omlijst door het Betuws strijkersensemble 'Jetset', aangevuld met vertellingen van acteur Michiel Kerbosch vanuit het perspectief van Jozef.

De brede variatie aan klassieke uitvoeringen in de concertserie 'Muziek op het landgoed' sluiten aan bij de diverse jaargetijden. De concerten zijn los of in een passe-partout arrangement te boeken, een diner of verblijf op het landgoed maakt van iedere voorstelling een avondvullend programma. Kaarten zijn verkrijgbaar via onderstaande website. Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is een familielandgoed van ruim negenhonderd hectare aan de rand van Beesd. Het landgoed is al sinds 1734 in handen van de familie Van Verschuer en wordt inmiddels beheerd door de negende generatie.


q www.theaterkantoor.nl/muziekophetlandgoed