Open dag Heesseltsche Uiterwaarden

heesselt • Rijkswaterstaat organiseert zaterdag 15 oktober van 13:00 tot 16:30 uur een publieksdag bij theetuin River Lounge in Heesselt. De dag vindt plaats in het kader van de herinrichting van de Heesseltsche Uiterwaarden.

De Waal en de natuur krijgen door de herinrichting meer ruimte. Het resultaat wordt een verbeterde waterveiligheid en een gezonde leefomgeving voor dier, plant en mens. Op een informatiemarkt en tijdens natuurexpedities vertellen medewerkers van Rijkswaterstaat, aannemer Martens en van Oord en Staatsbosbeheer wat er gaat gebeuren en hoe het gebied gaat veranderen.

Dit najaar start de aannemer al met de werkzaamheden voor de herinrichting van de Heesseltsche Uiterwaarden. Rijkswaterstaat wil in het voorjaar van 2019 een waardevol leefgebied achterlaten, waar de waterveiligheid is verbeterd en waar flora en fauna die horen bij een grote rivier zich goed kunnen ontwikkelen. Op een centrale informatiemarkt krijgen belangstellenden aan de hand van kaarten en impressies toelichting op de werkzaamheden en inzicht in hoe het gebied gaat veranderen. Voor kinderen zijn er doe-activiteiten. Samen met boswachters kunnen zij zelf rivieren bouwen én beheersen. Iedere drie kwartier starten expedities te voet het gebied in. Om 14:45 en 15:15 uur zijn er speciale struintochten voor gezinnen. De deelname is gratis.