• Het team van Afternet is blij met de verhuizing.
• Het team van Afternet is blij met de verhuizing. Foto: André Bijl

Ongekende mogelijkheden Afternet

leerdam • Deze week verhuist Afternet van de Vlietskant naar de Fonteinstraat. "Het nieuwe pand biedt enorme mogelijkheden."

De afgelopen zes jaar maakte Afternet onder leiding van John Spruijt en Janny Jansen een flinke groei door. "We hadden meer ruimte nodig om ons assortiment te laten zien. Ons pand aan de Vlietskant was daarvoor te klein." De verhuizing zorgt voor een verdubbeling van het aantal vierkante meters. "Er is nu plaats voor ons complete assortiment. We kunnen onze artikelen overzichtelijk uitstallen en er ontstaat meer rust in de winkel. Daarnaast biedt de ruimte de kans om de winkel 'interactiever' in te richten, zodat consumenten gelegenheid krijgen om in de webshop te bladeren."

Daarnaast zijn Spruijt en Jansen enthousiast over de locatie van hun winkel. "De Fonteinstraat is het hart van het Leerdamse winkelgebied." De ligging vlakbij de Noordwal is prettig voor de bevoorrading en het afhalen van artikelen, terwijl de plannen voor de herinrichting van het Reilinghplein een extra argument waren om naar de Fonteinstraat te verhuizen. "Het is geweldig om met je winkel in het 'stadshart' te zitten." In het nieuwe pand willen de ondernemers hun winkel verder uitbouwen. "De formule van Afternet is uniek. Enerzijds bieden we via onze webshop de laagst mogelijke internetprijzen, daarnaast hebben we onze all-in prijzen mét uitgebreide service. Bij die 'all-in prijs' wordt de klant op de ouderwetse manier in de watten gelegd, zonder dat hij bang hoeft te zijn voor bijkomende kosten. De meeste klanten kiezen voor de laatste variant, zeker als het artikel wat duurder is. Bij een scheerapparaat valt de keuze eerder op de goedkope internetprijs dan bij een televisie of wasmachine."

Aan de Fonteinstraat gaat Afternet naast het normale assortiment van groot witgoed, televisies, audio en kleine huishoudelijke artikelen ook alle inbouwapparatuur – vaatwassers, koelkasten, ovens en kookplaten – presenteren. "We hebben de mogelijkheid op locatie in te bouwen, dat doen maar weinig bedrijven." Afternet richt zich so wie so op maatwerk en service. "Dat is het grootste verschil dat je kunt maken. Bij de meeste zaken is het na de aankoop afgelopen. Bij ons begint het dan pas. Via goede service kunnen we ons waarmaken." Spruijt en Jansen verwachten dat die trend doorzet. "De economie trekt aan, consumenten komen weer graag naar de winkel. Maar daar willen ze ook wat voor terug. Klanten verwachten beleving, plezier, service en persoonlijke aandacht. Een kopje koffie, een kok die appeltaart bakt. Dat is de meerwaarde van een 'echte' winkel boven een online zaak. Daar gaan we volop aandacht aan besteden. Acties, aanbiedingen, we gaan helemaal los. Oktober wordt een feestmaand. Heel Leerdam en omgeving moet komen kijken."