Leerdammer betrapt met harddrugs

regio • Een 25-jarige Leerdammer is zaterdagochtend op de Zuiderlingedijk in Gorinchem aangehouden met een grote som geld en harddrugs. Bovendien bestuurde hij dronken en zonder rijbewijs een auto. De man had ook een toegangspas van een hotelkamer op zak. Op die hotelkamer vonden agenten nog meer geld en drugs.

Agenten zagen zaterdag rond 04:30 uur op de Zuiderlingedijk een auto rijden waarvan bekend is dat er regelmatig een bestuurder zonder rijbewijs in rijdt. Ze besloten hem te controleren en ook dit keer kon de bestuurder geen rijbewijs en geen enkel identiteitsbewijs overhandigen. Daarnaast leek de man onder invloed.


Hotelkamer

Bij de fouillering kwam een behoorlijk bedrag aan contant geld tevoorschijn, een aantal ponypacks (een verpakking met een gebruikershoeveelheid harddrugs) en een toegangspas van een hotelkamer. In deze hotelkamer lag nog meer contant geld, ruim vierduizend euro, en een grote hoeveelheid ponypacks.

De 25-jarige Leerdammer is aangehouden. Op het politiebureau blies hij 675 ug/l, op een slok na drie keer meer dan de 220 ug/l voor een ervaren bestuurder is toegestaan. Hij zit nog vast.