• Thomas Olde Heuvelt geeft workshop in Leerdam.
• Thomas Olde Heuvelt geeft workshop in Leerdam. Foto: aangeleverd

Olde Heuvelt geeft workshop

leerdam • In samenwerking met stichting Te Gek!?, Jongerenwerk Leerdam en Boek&Co geeft bestsellerschrijver Thomas Olde Heuvelt op dinsdag 11 oktober een workshop 'Verhalen schrijven'.

De nu 33-jarige Olde Heuvelt schreef zelf zijn eerste boek 'De Onvoorziene' toen hij zestien jaar oud was. Daarna volgden nog drie romans. Zijn laatste boek 'Hex' is inmiddels naar het Engels vertaald en een grote hit in de VS en Groot-Brittanie. Daarnaast zijn de televisierechten van 'Hex' verkocht en wordt er gewerkt aan de tv-serie door Warner Bros. Hex gaat over de Wylerheks, het hele dorpje Beek is in haar ban. Deze vrouw uit de zeventiende eeuw waart rond in het dorp, haar ogen en mond zijn dichtgenaaid. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan het bed van dorpsbewoners. Beek probeert haar uit de publiciteit te houden, maar dit lukt niet. De Wylerheks gaat viral, met alle gevolgen van dien.


Workshop

Tijdens de workshop in Leerdam, geeft Olde Heuvelt jongeren tips en trucs voor het schrijven van een goed verhaal. Hij doet dat op zijn eigen humoristische wijze. De workshop is gericht op jongeren tot 21 jaar en vindt plaats in jongerencentrum M3 in Leerdam. Onder de deelnemers van de workshop worden ook de boeken van Olde Heuvelt verloot. Deze kunnen dan meteen gesigneerd worden. De workshop is van 15:00 tot 17:00 uur en deelname is helemaal gratis. Inschrijven kan via tegek.stichting@gmail.com.


q www.stichtingtegek.jimdo.com