Over de fusie babbelen bij de koffiekar

regio • De gemeenten Vianen, Leerdam en Zederik reizen binnenkort met een koffiekar door de regio om vragen over de aanstaande herindeling te beantwoorden.

De kar is donderdag 6 oktober van 09:30 tot 10:00 uur op het parkeerterrein van De Stoof in Kedichem te vinden, vervolgens van 10:15 tot 10:45 uur op het Dorpsplein in Schoonrewoerd en van 11:00 tot 12:00 uur aan de Kerkstraat in Leerdam. Ook doet de koffiekar het Raadsplein in Leerdam aan dat deze avond plaatsvindt in het Heerenlanden College van 19:30 tot 21:30 uur. Op woensdag 12 en donderdag 13 oktober reist de koffiekar door respectievelijk Vianen en Zederik.

Aan de rondrit door de drie gemeenten is een prijsvraag verbonden. Hiermee komen bewoners wat meer te weten over de andere twee gemeenten waar zij straks een gemeente mee vormen. Wat weten inwoners al over Leerdam, Vianen en Zederik? De vier vragen: uit hoeveel dorpen bestaat Zederik, wat is het Vijfheerenlanden-Beraad, waarom wordt Vianen een 'vrijstad' genoemd en hoelang is Leerdam al een Glasstad?

Deelnemers maken kans op een iPad mini. Het vragenformulier is te downloaden op of op te halen op de gemeentehuizen van de drie gemeenten. Alleen als deelnemers het formulier bij de koffiekar inleveren, maken zij kans op een iPad mini. De trekking vindt eind oktober plaats.

q www.vijfheerenlanden.nl