Ton Blom moet schoenen poetsen na zege Asperen

sprang-capelle • Asperen boekte een prachtige 6-2 overwinning bij SSC'55 en dus stond er voor trainer Ton Blom op zondag nog een aardig klusje te wachten.

Ton Blom belooft zijn selectie altijd hun schoenen te poetsen als ze van een oud-club van hem weten te winnen. Dertien jaar geleden was Blom trainer bij SSC'55 en dus deed hij ook dit keer die belofte. "En tot nog toe is dat altijd gelukt", zei Blom. "Het was fijn om hier weer terug te zijn en nog mooier dat we hier zo winnen."

Aan het eind van de eerste helft ontbrandde de wedstrijd pas goed. Asperen nam via Tareq Ibrahim de leiding, waarna SSC'55 langszij kwam. Dennis Rooijackers stopte de door hemzelf veroorzaakte strafschop, maar de rebound was wél raak.

Gerard Breider zorgde ervoor dat Asperen toch met een voorsprong ging rusten. Na rust maakte Tom Maddison de 1-3 en liet Asperen kansen op de 1-4 onbenut, waarna de 2-3 de spanning toch weer terug bracht. Maddison herstelde echter de marge van twee doelpunten, waarna Hussein Dia en Nick van der Zijden Asperen aan de ruime overwinning én een keurige vierde plaats op de ranglijst in de 3e klasse D hielpen.