WNC speelt ook bij Oranje Wit gelijk

dordrecht • WNC is nog ongeslagen in de 1e klasse C, maar van de vijf wedstrijden speelde het er maar liefst vier gelijk. Ook bij Oranje Wit pakten de Waardenburgers zaterdag niet meer dan één punt.

Toch kon trainer Cor Prein prima leven met de uitslag. "Dit was ook gewoon weer een sterke tegenstander. We hebben best wel kansen gehad om te winnen, maar zij ook. Dan is een gelijkspel wel terecht, denk ik."

Realistisch

Oranje Wit kwam na een kwartier op voorsprong. Niet veel later maakte Nick Vijlbrief de 1-1. Na de thee nam WNC de leiding. Guillano Grot tekende voor de 1-2. "Daarna gingen we achteruit lopen, waardoor we onder druk kwamen", zag Prein. Oranje Wit kwam dan ook op gelijke hoogte. Prein vond wel dat zijn ploeg het beter uit had moeten spelen. Grot en invaller Jeffrey Weidema kregen nog kansen op een doelpunt. "En voor rust had Jesse Wammes ook al 1-op-1 met de keeper gemist. Dat je onder druk komt te staan, is niet zo erg", zei Prein. "Maar dan moet je ze in de tegenstoot wel pijn kunnen doen. Maar goed, je hoopt natuurlijk altijd op meer. Als je deze wedstrijd realistisch bekijkt, is dit echter een normaal resultaat."

Volgende week krijgt WNC koploper Heinenoord op bezoek, dat net als WNC ook nog niet verloor, maar in vijf wedstrijden al wel vier keer wist te winnen. Prein: "Wij willen dan ook weer gewoon winnen. Gelijk spelen schiet niet zo erg op. We hebben behoefte aan een overwinning."