Verdienstelijk eerste punt voor Heukelum

heukelum • Heukelum pakte op eigen veld tegen Nivo Sparta zijn eerste punt in de 2e klasse. De thuisploeg hield de bezoekers uit Zaltbommel keurig op 1-1.

Het tot deze wedstrijd nog puntloze Heukelum was uiteraard tevreden met de remise tegen het sterk geachte Nivo Sparta. "Die jongens kunnen wel voetballen, ja", zag trainer Marco Verbeek. "Maar dat is ook logisch als je zoveel in je spelersgroep investeert. Wij hebben ook wel een goede groep, maar onze spits komt van Leerdam Sport 2. Die speelde vorig jaar niet in de hoofdklasse", doelde Verbeek op Joell Papilaja, die overigens een groot compliment kreeg van zijn trainer. "Joell speelde een heel sterke wedstrijd. Hij heeft keihard gewerkt voor het team en dat is bij ons voorin gewoon nodig. Als je iedere wedstrijd op de helft van de tegenstander speelt, is dat voor een spits wat makkelijker, natuurlijk. We wisten dat hij goed kan voetballen, maar hij pikt nu ook snel weer aan."

Heukelum kwam op eigen veld na een minuut of twintig nog wel op achterstand toen Willem Looijen de score opende. Niet snel daarna was het weer gelijk. De van een blessure teruggekeerde Benjamin Meijdam bekroonde zijn eerste basisplaats met de gelijkmaker. Hij reageerde attent bij de rebound na een schot van Sil van Putten.

Nivo had in de wedstrijd overigens wel een overwicht. "Maar wij werden in de tegenstoot ook gevaarlijk", zag Verbeek. "Het was echt niet heel gek geweest als wij deze wedstrijd ook nog hadden gewonnen. Ik ben in ieder geval blij dat we ons niveau nu de hele wedstrijd konden volhouden. Dat geeft weer vertrouwen."