• Kevin Steenbruggen scoorde opnieuw.
• Kevin Steenbruggen scoorde opnieuw. Foto: DBRN Fotografie

Koploper Herovina in slotminuten langs Lekvogels

lexmond • In een ronduit teleurstellende topper in de 4e klasse D trok Herovina bij Lekvogels aan het langste eind. Vlak voor tijd pakte de ploeg uit Herwijnen de volle winst: 1-2.

Daarmee heeft Herovina ook na vijf wedstrijden nog de volle buit. De manier waarop leidde tot de nodige euforie. "Zo laat nog scoren is altijd heel lekker", zei trainer Gert-Jan Potters. "Het was geen makkelijke middag en dat hij dan nog zo valt, is fijn." De na vier speelronden verrassende nummers 1 en 2 van de ranglijst lieten op sportpark Het Bosch eigenlijk geen moment blijken tot de echte titelkandidaten van de vierde klasse te horen. Het niveau was bepaald niet om over naar huis te schrijven, maar ook het spektakel ontbrak in Lexmond. Vooral voor rust verzandde de wedstrijd in een schaakspel met weinig actie voor beide doelen. Herovina werd gevaarlijk met twee kopballen van Kevin Steenbruggen. Lekvogels nam via Bart van Zessen en Jesse Kersbergen het doel onder vuur. Doelman Walter Kornet redde op de inzet van Van Zessen. De twee pogingen van Kersbergen werden van de lijn gehaald.

Na rust was het allemaal niet veel beter, maar wel iets leuker om naar te kijken. Vanuit het niets kwam de thuisploeg binnen tien minuten op voorsprong. Scheidsrechter Van Akooy zag een duwfout van Mark Muller op Jesse Kersbergen en wees tot verbazing van velen naar de stip. Robin Bikker benutte de strafschop feilloos: 1-0. Toch zat Lekvogels-trainer Raymond Sponselee daarna niet per se lekkerder op de bank. "Ik had al het gevoel dat dat doelpunt te vroeg kwam. Nu hadden zij nog genoeg tijd om de schade te herstellen."

En dat was wat Herovina uiteindelijk ook deed. Halverwege de tweede helft viel de gelijkmaker. Wie anders dan Kevin Steenbruggen, hij scoorde dit seizoen nog ieder duel, kopte uit een vrije trap van Jeffrey van der Meijden raak. In de resterende tijd was het Herovina dat het meest nadrukkelijk op zoek ging naar de winst, maar lang leek dat er niet in te zitten. Tot vlak voor tijd Jesse van Vliet op rechts de bal veroverde. Zijn voorzet kwam bij Jeffrey van der Meijden die na wat kap- en draaiwerk de bal in een leeg doel schoot. Volgens menigeen bij Lekvogels ging er overigens een overtreding aan dat doelpunt vooraf. "Job Wolterman wordt gewoon in zijn rug geduwd, dus dat doelpunt had nooit mogen vallen", zei Sponselee.

Potters kon er niet mee zitten en was blij met de tweede late zege van zijn ploeg op rij. "Als er één ploeg verdiende te winnen, waren wij dat. Lekvogels wilde totaal niet voetballen en dan worden de ruimtes wel erg klein. Wij hebben het geduld opgebracht en zijn voor de zege blijven gaan. Dat betaalde zich uit."