• LRC-doelpuntmaker Gerald de Jong treurt om de late nederlaag.
• LRC-doelpuntmaker Gerald de Jong treurt om de late nederlaag. Foto: DBRN Fotografie

VVGZ wint door twee goals in slotfase: 2-3

LRC verliest na 2-0 voorsprong

leerdam • LRC verspeelde thuis tegen VVGZ de aansluiting met de kopgroep. Halfweg de tweede helft stond LRC in een spannend duel vol kansen voor beide teams door goals van Ansu Camara en Gerald de Jong nog met 2-0 voor. Laat in de slotfase scoorde VVGZ na de eerdere 2-1 evenwel nog tweemaal, zodat de volle buit alsnog met 2-3 naar Zwijndrecht ging.

Voor LRC en trainer Koen Janssen was de zure afloop tegen de nummer 2 op de ranglijst een ontgoocheling: "Dit is een harde les, waarbij we naar onszelf moeten kijken. Na zo'n mooie 2-0 voorsprong moet je de wedstrijd zakelijk uitspelen. Voorin waren we echter niet actief en koel genoeg en achterin gaven we de opbouw te veel prioriteit ten koste van het gedegen verdedigen. Dat kost ons tegen een goede ploeg de partij. LRC is gewogen en voorlopig voor de top te licht bevonden."

LRC begon sterk en Rogier Gerritsen was in zijn laatste wedstrijd voor zijn vertrek als militair naar Jordanië al vroeg liefst viermaal gevaarlijk. Een treffer leverde dat echter niet op. In de 21e minuut nam LRC toch verdiend de leiding. Ansu Camara gebruikte goed zijn stevige lichaam en schoot fraai al zijn vijfde competitiegoal in de verste hoek: 1-0. Een minuut later had Gerritsen pech met een kopbal tegen de lat. Daarna gaf LRC het heft te veel uit handen. Na een vrije trap van Jasper Huisman moest LRC-keeper Elroy Vink een kopbal van Mark Zwang keren. Wouter Swart schoot nog eens naast. LRC mocht blij zijn dat toen de gelijkmaker tegen een sterker VVGZ uitbleef, ook omdat keeper Vink vlak voor rust een schot van Huisman goed keerde. Tussendoor kreeg de thuisclub ook mogelijkheden, doch Gerritsen kon net niet bij een voorzet van Cor Bal en Ansu Camara mikte te hoog.

Ruimere voorsprong

Na rust redde LRC-keeper Vink tweemaal bij een doorbraak van Djim Kammerman en een vrije trap van Huisman ging voorlangs. In de 62e minuut liep LRC toch tot 2-0 uit. Mounir el Ouazizi trok de bal goed terug en Gerald de Jong schoot de bal via de hand van een VVGZ-verdediger achter de verraste keeper: 2-0. Even leek de thuisclub - gesterkt door deze ruimere voorsprong - meteen door te drukken, maar Gerritsen moest bij het omspelen van de doelman te veel uitwijken en na een corner kopte hij over. Net als in de eerste helft gaf LRC echter opnieuw het initiatief na haar doelpunt te veel prijs. In de 70e minuut kostte dit een eerste tegengoal. Grensrechter Wim Kars vlagde vergeefs voor buitenspel, want de Zeeuwse arbiter Joost Thoonen oordeelde anders. Djim Kammerman rondde de voorzet van Huisman af: 2-1. VVGZ drong aan en hield hoop, ook omdat LRC bij tegenstoten verzuimde de partij te beslissen. Eerst schoot Camara naast en kort daarna werd de knal van El Ouazizi een prooi voor de keeper.

Twee late goals

De laatste minuten van de reguliere speeltijd werden LRC fataal. Uit een voorzet van Huisman kopte Nick de Vey in de 88e minuut de 2-2 gelijkmaker binnen. Nog geen minuut later verspeelde LRC de bal in de aanvalsopbouw en bij de directe VVGZ-counter lanceerde Swart spits Kammerman die met zijn tweede treffer voor 2-3 zorgde. Ook zes minuten blessuretijd en een rode kaart voor VVGZ-invaller Mats Numan konden LRC niet meer redden.