• Glasblazer aan het werk.
• Glasblazer aan het werk. Foto: 123rf.com

Reserveer snel voor 'Klinkend glas' in Glasblazerij

leerdam • Tijdens de avond 'Klinkend glas' gaan glasblazers en muzikanten met elkaar de uitdaging aan: terwijl de muzikanten spelen, maken de kunstenaars een glazen object. De organisatie adviseert: reserveer snel, want vol is vol.

Tijdens 'Klinkend glas' smelten dus twee, op het eerste gezicht, onverenigbare kunstvormen samen tussen de hete ovens. De avond biedt een wisselwerking tussen ervaren glasblazers en improviserende muzikanten. Op de top van hun kunnen toveren glasblazers in een half uur een schitterend glaskunstobject uit het niets tevoorschijn, terwijl muzikanten daar spontaan op reageren met aanstekelijke klanken.

'Klinkend glas' vindt plaats op zaterdag 8 oktober, vanaf 20:00 uur. Vóór de pauze treedt accordeonist Rob Witteveen op, na de pauze bundelt het trio Glazz Combination, bestaande uit Wout Wisse (toetsen), Ben van Slooten (basgitaar) en Henk den Boer (drums), zijn krachten met de glasblazers. Restaurant De Uitblaserije biedt tevens een passend arrangement aan.

De entree bedraagt deze avond tien euro, waarvan tien procent naar het Glazen Huis in Leerdam gaat. De opbrengsten hiervan worden gedoneerd aan het goede doel van 3FM Serious Request. Dit jaar wordt er aandacht besteed aan een stille killer: longontsteking. Het Glazen Huis (in Leerdam) staat in de week voor kerst naast de Glasblazerij.

Deze avond kan er geen gebruik worden gemaakt van de Museumkaart of andere kortingsregelingen. Er zijn slechts honderd tribuneplaatsen in de Glasblazerij, dus snel reserveren is noodzaak. Dit kan van dinsdag tot en met zondag via 0345-614960.