Cursus 'Grip op je geld' van start

geldermalsen • Kernteam Geldermalsen en Schuldhulpmaatje starten maandag 24 oktober met de gratis cursus 'Grip op je geld'.

In zes bijeenkomsten krijgen deelnemers praktische tips om beter om te gaan met geld. Na de cursus hebben deelnemers beter inzicht in hun inkomsten en uitgaven. Deelnemers leren bewust keuzes te maken en hun financiën goed te organiseren. Iedere bijeenkomst is van 19:00 uur tot 20:30 uur in De Pluk in Geldermalsen. Opgeven kan via kernteam@geldermalsen.nl of 0345-586700. Deelname is gratis.

Schulden of dreigende schulden komen steeds meer voor. Behalve de financiële zorgen veroorzaakt het vaak ook allerlei andere problemen. Voorkomen of snel aanpakken van schulden is dan ook heel belangrijk. De cursus 'Grip op je geld' is bedoeld voor mensen die moeite hebben met het ordenen van hun administratie of die het lastig vinden om rekeningen op tijd te betalen. Iedereen die hier tegenaan loopt en geldproblemen en schulden wil voorkomen is welkom. Ook mensen die enkele duizenden euro schuld hebben, mogen meedoen aan de cursus.

Een vrijwilliger van Schuldhulpmaatje en een maatschappelijk werker van het Kernteam geven de cursus. Beiden hebben ruime ervaring met het voorkomen en verminderen van schulden. In de cursus is er ook aandacht voor het recht op regelingen en tegemoetkomingen. Daarmee kunnen inkomsten verhoogd worden. Cursisten wisselen ook ervaringen met elkaar uit. Het is een praktische cursus waarbij deelnemers veel zelf aan de slag gaan.

Meer over het Kernteam Geldermalsen is te vinden op de website.


q kernteam.geldermalsen.nl