• De nieuwe kaasboeren aan de Hogenhoek 5.
• De nieuwe kaasboeren aan de Hogenhoek 5. Foto: Peter Verbeek

De Kaasstolp, aanwinst voor Leerdam

leerdam • Dat ondernemers die zich nog maar net hebben gevestigd veel aanloop krijgen is bekend. Gezien het concept van De Kaasstolp, en de grote stroom klanten die de zaak al heeft ontdekt, is de kans groot dat deze mooie kaaszaak een blijvertje van de Leerdamse binnenstad wordt.

Na het succes van de meerdere winkels elders, waaronder Geldermalsen en Tiel, was een logische vervolgstap een vestiging in Leerdam. "De mensen kunnen bij ons terecht voor een stukje Nederlandse kwaliteitskaas van diverse leeftijden: van jong tot oud, ook met komijn en diverse kruiden. Omdat we voortbouwen op dertig jaar ervaring weten we waar de klant behoefte aan heeft en kunnen we alles aanbieden voor een vaste lage prijs."

Naast de kwaliteitskaas kan men bij De Kaasstolp terecht voor allerlei andere verse producten. De Brabantse kaasboeren hebben in hun provincie connecties met een uitstekende keurslagerij. Hij belevert alle winkels van de jonge ondernemers met verschillende soorten grillworsten, leverworst, gebraden gehakt en zure zult. Ook deze producten zijn aantrekkelijk geprijsd. "Los daarvan zijn er elke week wisselende aanbiedingen", vertellen de enthousiaste kaasboeren. "Binnenkort kan de klant ook terecht voor ambachtelijk bereide rookworsten van bovengenoemde keurslagerij."

Verderop in de sfeervolle winkel staat een wisselend assortiment aan koeken: van roomboterspritsen, krakelingen tot speculaas. Alles komt vers van de bakker en dat voor één euro! Naast dit alles heeft de klant ook keuze uit een bescheiden assortiment aan smakelijke bijproducten: verse zelf gebrande noten en diverse mixen, honing-dille saus, en bij aankoop van een stuk kaas: een doos verse eieren voor een euro.

Vanaf de opening loopt het storm bij De Kaasstolp, op een mooie locatie aan de Hogenhoek. De kaasboeren komen vaak handen te kort. Soms staat een rij van meer dan tien klanten geduldig op zijn beurt te wachten, en dat terwijl ze in een razend tempo worden geholpen. De schaal met kaas en diverse soorten worst op de toonbank –het is meestal te druk om ermee rond te gaan- moet regelmatig worden bijgevuld. En wie een stukje worst of kaas heeft geproefd is meteen verkocht. De eerste weken was de pittig belegen kaas de openingsaanbieding, voor 3,75 euro per kilogram! Die was natuurlijk niet aan te slepen.

"Met de gangbare kaassoorten voor een vaste lage prijs, dat geldt ook voor de worsten en de koeken, liggen al onze winkels goed in de markt. We beginnen dan ook overtuigd en vol enthousiasme met De Kaasstolp aan de Hogenhoek. We zijn hier drie dagen per week open: donderdag, vrijdag en zaterdag van 08:30 tot 17:30 uur."