• Het nieuwe tuinmeubilair in gebruik.
• Het nieuwe tuinmeubilair in gebruik. Foto: aangeleverd

Lions Club schenkt tuinmeubilair

leerdam • Afgelopen maandag heeft Lingesteyn het tuinmeubilair op het buitenterras feestelijk in gebruik genomen. Dit is een geschenk van Lions Club Leerdam uit de opbrengst van de jaarlijkse haringparty.

Verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam biedt onderdak aan ongeveer honderdveertig mensen voor wie zelfstandig wonen niet meer tot de mogelijkheden behoort.

In nauwe samenspraak met stichting Vrienden van Lingesteyn beijvert Lions Club Leerdam zich om projecten te realiseren waarvoor geen financiële ondersteuning wordt geboden door de zorgaanbieder, de zorgverzekeraars of de overheid. Eind juni werd er weer een haringparty georganiseerd in de tuin van het Nationaal Glasmuseum om hiervoor geld op te halen. Dit jaar was de opbrengst zo'n drieduizend euro, er waren bijna honderd mensen aanwezig. Om geld in te zamelen werd onder meer een tientjesloterij georganiseerd met door sponsoren ter beschikking gestelde prijzen. Op sommige prijzen kon ook geboden worden, zoals op een door Visscher Autobedrijven ter beschikking gestelde Peugeot cabrio oldtimer uit 1978 waarmee tijdens de aanstaande Glasstad Classic Car Rally in september een dagje nostalgisch getoerd kan worden.

Naast het meubilair voor het buitenterras zijn ook luxe stapelstoelen geschonken voor één van de activiteitenzalen. Deze voorzieningen worden gebruikt door de psychogeriatrische patiënten van Lingesteyn. Zonder deze voorzieningen zouden de patiënten genoodzaakt zijn om goeddeels binnen te moeten verblijven. Het jaar ervoor schonk de Lions Club haar opbrengst aan de Lingebolder.