BV Leerdam verliest van De Dunckers

leerdam • Het eerste herenteam van de Basketbal Vereniging Leerdam speelde zaterdag de tweede wedstrijd van deze competitie tegen De Dunckers uit Hilversum. De Leerdammers gingen met 60-48 onderuit.

BV Leerdam reisde met maar zes spelers af en wist op voorhand dat het lastig zou gaan worden. BVL startte moeizaam in het eerste kwart. Het gemis van lange mannen aan de kant van de Leerdammers werd snel zichtbaar. Na 5 minuten stond er al een 12-2 voorsprong op het bord voor de thuisploeg. Na een aantal goede verdedigende acties van BVL werd er weer gescoord en kwam BV Leerdam in het eerste kwart terug tot 15-14. De gasten trokken deze lijn door in het tweede kwart en kwamen zelfs op voorsprong. Ruststand 28-32 in het voordeel van de Leerdammers.

Na de rust begon BV Leerdam vol energie aan het derde kwart van de wedstrijd. De thuisploeg verscherpte de verdediging om de Leerdammers geen rust te gunnen. Dit pakte slecht uit voor BVL. De Dunckers namen de leiding en liepen uit naar 48-39 aan het einde van het derde kwart. In het vierde kwart raapten de gasten hun laatste energie bij elkaar om toch nog een overwinning uit het vuur te slepen. BV Leerdam bleef zodoende 'bij' in het begin van het vierde kwart, waardoor de wedstrijd lang spannend bleef. Toch bleef BVL steeds steken op een achterstand van vijf punten en moesten er geforceerde schoten genomen worden. Deze schoten misten doel, terwijl De Dunckers wél bleven scoren. Eindstand 60-48, waardoor het eerste verlies van dit seizoen een feit is. Scores BVL: Hans de Heus 13, Joost Bakker 12, Micky Lekatompessij 8, Jelle Smit 8, Cees Jakobs 4 en Robert van der Meijden 3. Zaterdag 1 oktober speelt BVL om 14:30 in Berenschot tegen BC Shooters uit Bunschoten.