Keurige overwinning voor Leerdamse badmintonners bij Didam

leerdam • Na een 5-3 nederlaag vorige week tegen Utrecht, boekte Badmintonclub Leerdam zondag een mooie 1-7 overwinning tegen Didam.

Badmintonclub Leerdam is dit jaar opnieuw ingedeeld in de 4e divisie en gaat voor een plaats in de middenmoot. Tegen Didam speelde Nathalie van 't Pad als invaller voor de geblesseerde Ans van Hoogdalem. In de herendubbel van Jeffrey van Luyn en Jan-Peter Sprong blesseerde een tegenstander zich aan z'n lies. Hij speelde door. De start voor de Leerdammers verliep mede daardoor soepel. Bij de pauze stond het 3-11, er werden vooral veel slagfouten gemaakt door Didam. Bij 7-17 gaven ze op, zodat het eerste punt naar Leerdam ging. De dames Meltem van 't Pad en Nathalie van 't Pad moesten aan elkaars spel en posities wennen. Aan het einde van de eerste set kwamen zij goed terug van een achterstand en verloren nipt met 21-19. Door goed druk te zetten en de shuttle te spreiden, werd de tweede set ruim gewonnen. De laatste punten in de derde set zorgden voor spanning, uiteindelijk verloren de Leerdammers met 22-20. Inmiddels had Didam een invaller opgetrommeld voor de 1e heer. Jeffrey van Luyn had tijd nodig om warm te worden en de invaller speelde goede rally's. Desondanks kwam Jeffrey tijdens de eerste set niet echt in de problemen. In de tweede set wist Jeffrey met schijnslagen en rustig loopwerk het punt binnen te halen. De eerste damessingle werd gespeeld door Meltem van 't Pad. In een gelijkopgaande partij verloor de Leerdamse nét de eerste set. Er was een derde set nodig om de wedstrijd te beslissen. Met scherpe dropshots sleepte Meltem die in de wacht. In de tweede herensingle speelde Jan-Peter Sprong twee stabiele sets. Hij bouwde de rally netjes op en werd geholpen door zijn tegenstander die té snel het punt wilde scoren en zo nogal wat fouten maakte. Nathalie van 't Pad debuteerde in de landelijke 4e divisie. Ze spreidde de shuttle door het hele veld. De tweede set was spannend, uiteindelijk pakte Nathalie met 23-21 knap het vijfde punt voor de Leerdammers. Met een 1-5 tussenstand begonnen de teams aan de mixpartijen. Beide mixen gingen eenvoudig naar Leerdam: eindstand 1-7. Volgende week speelt BC Leerdam 1 haar eerste thuiswedstrijd tegen Houten.