Herenteam De Linge/PCG toont veerkracht

regio • De waterpoloërs van De Linge/PCG hebben goede zaken gedaan in Nieuwerk aan de IJssel door af te rekenen met het ervaren Niemo.

De Linge/PCG won uiteindelijk met 8 - 12. De overwinning was vooral te danken aan een sterke laatste periode. Niemo is een team met veel geroutineerde spelers, waaronder de voormalige topscorer van de vaderlandse eredivisie. Binnen 17 seconden had deze speler nota bene al een strafworp versierd en uiteraard ook verzilverd.

Heft in handen

Na deze teleurstellende start, nam de Gorcums-Leerdamse combinatie het heft in handen. Hierbij lukte het de gasten niet om op een ruime voorsprong te komen. De thuisclub rook haar kans en kwam in de derde periode zelfs met 8-7 aan de leiding. De coaches Visser en Gerdes spoorden in de laatste rustperiode hun ploeg aan het hoofd koel te houden en niet mee te gaan in het harde spel van Niemo.

Snoeihard

Deze boodschap kwam goed aan. Het tempo werd opgeschroefd en al snel knalde Victor Visser de bal twee keer achter elkaar snoeihard in de verre hoek. Met de Linge/PCG weer aan de leiding en een Niemo waar de scherpte ondertussen wel af was, liep de score in de slotfase nog op tot 8-12.

Doelpunten De Linge/PCG: Tjerk Noorduyn 4, Victor Visser 3, Chiel den Otter 2, Menno Cloostermans 2 en Martin Middelkoop 1.