• Wildrik Plassche (3) scoort op aangeven van Niels Reder.
• Wildrik Plassche (3) scoort op aangeven van Niels Reder. Foto: Aangeleverd

WHV-heren herstellen zich knap van matig begin

Prima competitiestart WHV

asperen • In het schitterende, nieuwe sportcomplex De Wiel startte WHV nog wat onwennig. Eind van de eerste set kwam de ploeg echter langzaam in het juiste ritme. Net te laat om de zege te pakken, maar het was een prima opmaat voor de rest van de wedstrijd.

Hoewel de Asperense heren een flink aantal oefenwedstrijden achter de rug hadden, wist de ploeg nog niet helemaal waar het stond. Het team van trainer/coach John Kemp was namelijk nog maar nauwelijks compleet geweest tijdens de oefencampagne.

Wisselvallig

De resultaten waren dan ook wisselvallig. Het team - dat grotendeels gelijk is gebleven aan vorig seizoen - heeft het vertrek van middenspeler Vincent de Bie opgevangen door meer gebruik te maken van de jonge generatie. De talenten uit Heren 2, zoals Joost de Jong, Rens de Ridder en de broers Wayne en Dwight Hol moeten zoveel mogelijke dubbele diensten draaien om Heren 1 te ondersteunen.

Onzekere start

Wellicht verklaarde deze voorbereiding dan ook de onzekere start van de wedstrijd. De passing startte wat rommelig, waardoor de ploeg aanvallend geen vuist kon maken.

Maar ook verdedigend werden de taken niet volgens afspraak uitgevoerd. De blokkering was rommelig en ook in het achterveld werden de posities nog niet goed ingevuld. Langzaam maar zeker begonnen de puzzelstukjes echter beter op hun plek te vallen. Via een goede servicereeks van Wildrik van de Plassche kwam de ploeg nog dichtbij, maar deze 'eindsprint' was net te laat voor de setwinst.

Ban gebroken

Daarna was de ban echter wel gebroken. Libero Sander Arp bracht steeds meer rust in zijn spel, waardoor de aanvoer naar spelverdeler Niels Reder van lieverlee beter werd.

Hierdoor nam de dreiging van de middenspelers Virgil in den Eng en Wildrik van de Plassche toe en kwam er meer ruimte voor de buitenaanvallers om te scoren. Met name René Roth en Stefan Arp wisten hier prima van te profiteren. Omdat ook de servicedruk van WHV toenam, werd het voor VOKO steeds lastiger om de Asperense verdediging te verschalken.

Hapering

Hoewel er af en toe nog een kleine hapering in het spel zat, kwam WHV de laatste drie sets niet echt meer in de problemen. Waar ook Joeri van Wijk en Ewout de Jong elkaar op de passer loper positie prima afwisselden, leek het plaatje nu aardig te kloppen.

Tactische bal

Niels Reder bekroonde uiteindelijk een goede wedstrijd door het winnende punt te maken met een mooi gecamoufleerde tactische bal. Waar de verdediging van VOKO rekende op een set-up, plaatste Reder de bal kort achter het net, pal achter de blokkering. En daarmee waren de vier eerste punten van de competitie binnen.

Aankomende zaterdag speelt WHV om 15:00 uur opnieuw in eigen huis. Dan komt VCN uit Capelle/Nieuwerkerk op bezoek.