Heukelum ook tegen Roda Boys onderuit

heukelum • Heukelum blijft ook na vier wedstrijden puntloos in de 2e klasse F. Na de 0-1 nederlaag tegen ongeslagen koploper Roda Boys staat de ploeg van Marco Verbeek eenzaam onderaan.

Reden tot paniek is er volgens Verbeek echter nog niet. "We wisten dat de start van onze competitie zwaar zou zijn", doelde Verbeek op wedstrijden tegen onder meer Meerkerk, GDC en nu dus Roda Boys. Komende week komt ook Nivo Sparta nog eens op bezoek. "Pas als we er over een wedstrijd of vijf nog zo voor staan, moeten we ons echt zorgen gaan maken."

Rood

Heukelum hoefde zich na de nederlaag tegen de ploeg uit Aalst overigens niet te schamen. Vrijwel de hele tweede helft speelde de ploeg met een man minder. Lars van Honk kreeg een kleine tien minuten na de rust zijn tweede gele kaart. "Tot de rust konden we goed mee met het niveau", vond Verbeek. "We hebben een paar goede kansen gehad, maar zij komen wel op voorsprong." Uit een vrije trap van ex-LRC'er Sjors Maas opende Roda Boys na twintig minuten de score.

Forceren

Toen Heukelum na rust met tien man kwam te staan, bleef de ploeg geduldig. "Het was redelijk warm, dus gelijk al je krachten verspillen heeft geen zin. We hoopten in de laatste tien minuten nog wat te kunnen forceren", legde Verbeek uit. In die slotfase gaf Heukelum echter ook de nodige ruimte weg, waardoor de gasten nog verder hadden kunnen uitlopen. Tot een Heukelums doelpunt leidde het in ieder geval niet.