Haaften houdt stand en verslaat Leerdam Sport

haaften • Haaften zorgde voor een verrassing door Leerdam Sport met lege handen naar huis te sturen: 2-1.

In Haaften vielen alle treffers in het eerste halfuur en aan ieder doelpunt ging een kapitale fout vooraf. Al vroeg in de wedstrijd leverde Petrus Kerkhof de bal in, waarna Sam Onink Danny Verwolf bediende. Die laatste tikte achter zijn standbeen de 1-0 in het doel. Na een kwartier kwamen de gasten verdiend langszij. Ali el Abdi ging in de fout en Juarth Leihitu profiteerde. Hij bleef één-op-één met doelman Wesley van Eck koel: 1-1. Nog geen tien minuten later stond de eindstand al op het Haaftense scorebord. Petrus Kerkhof verspeelde opnieuw de bal, waarna Sam Onink in twee pogingen doel trof.

Leeuwen

Na de aantrekkelijke eerste helft trok Haaften zich na rust ver terug op eigen helft. De ploeg kwam amper meer aan aanvallen toe, maar vocht als leeuwen om de voorsprong over de streep te trekken. Leerdam Sport zette de thuisploeg wel onder druk, maar wist daar schrikbarend weinig kansen mee te creëren. Een kopbal van Stefanos Moschatsis werd sterk gekeerd door Van Eck. Eloys Tapirima schoot een vrije trap nog op de paal.

Leerdam Sport-trainer Danny Zinhagel was na afloop dan ook 'not amused'. "We geven die doelpunten weer veel te makkelijk weg. Ik vind dat we minimaal een periode moeten pakken in deze competitie, maar dat hebben we vandaag niet laten zien. We moeten oppassen dat we niet onderin blijven hangen."

De winnende trainer Denny van Gef-fen zag zijn plannetje lukken. "We kunnen alleen op deze manier van een ploeg als Leerdam Sport winnen. Zij kunnen goed voetballen, maar ze laten ook veel ruimte over voor de tegenstoot. Daar hebben we na rust te weinig gebruik van gemaakt, maar we zijn wel blijven knokken voor dit mooie resultaat."