• Herovina-topscorer Kevin Steenbruggen in duel met Vuren-back Danny Muilenburg. Foto: DBRN Fotografie

Vuren krijgt in levendig duel te weinig tegen koploper

Late 3-2 derbywinst van Herovina

herwijnen • Jesse van Vliet kopte Herovina vlak voor tijd tegen Vuren nog naar een zwaarbevochten 3-2 zege. Voordien had hij in de spannende wedstrijd twee mooie kansen gemist. Een gelijkspel zou de krachtsverhouding in de matige, maar levendige derby overigens beter hebben weergegeven. Met nu al vier overwinningen blijft Herovina niettemin ongeslagen koploper.

Het duel begon sensationeel. Kaj Brijder gaf Vuren al na amper acht seconden(!) de leiding. Door de gelijkmaker van Kevin Steenbruggen was 1-1 de pauzestand. Vlak na rust werkte Danny Muilenburg voor Vuren een corner ongelukkig in eigen doel: 2-1. Ruim tien minuten later maakte Bart Muilenburg uit een penalty echter weer gelijk. Die 2-2 score zou een billijke uitslag zijn geweest, maar in de slotfase sleepte Herovina via Jesse van Vliet toch met 3-2 zijn vierde achtereenvolgende zege binnen. Het hoofdveld van Herovina is pas over enkele maanden weer voor wedstrijden beschikbaar. Daarom omzoomden bijna 250 toeschouwers zaterdag het B-veld in Herwijnen. Op dat terrein maakte Herovina zijn ongeslagen koppositie niet waar.

Herovina-trainer Gertjan Potters was daarover eerlijk: "We speelden angstig en niet goed. Die 2-2 penalty was bovendien een domme weggever. Ondanks onze magere spelopbouw kregen we nog wel genoeg kansen. Jesse van Vliet had tweemaal alleen voor doel eerder moeten scoren. Gelukkig maakte hij op het eind toch nog mooi het winnende doelpunt." Voor Vuren- trainer Albert van Zandwijk was de late eerste competitienederlaag zuur: "Hoewel Vuren vandaag slecht speelde, waren we wel beter dan Herovina. Alleen hebben we de ruimte niet benut. De voorzetten vanaf rechts werden voor doel niet afgerond en onze anders zo sterke linkerflank was onder de maat. Eigenlijk hadden we op de ranglijst hoger moeten staan, maar we krijgen ook te makkelijk goals tegen en haken nu voorlopig af bij de top."

Supersnel werd het 1-0. Kaj Brijder kreeg alle vrijheid en scoorde op rechts al na acht seconden. Na ruim een kwartier werd het gelijk. Uit een voorzet van Jeffrey van der Meijden kopte Kevin Steenbruggen resoluut zijn zevende competitiegoal binnen: 1-1. Vuren voetbalde iets beter dan de thuisclub, zonder overigens te imponeren. Na een half uur kopte Leendert Romijn uit een vrije trap van Bart Muilenburg naast. Brijder trof na een vlotte aanval via Bart Muilenburg en Damian Vogel slechts het zijnet. Reeds twee minuten na rust kwam Vuren met 2-1 achter. Uit een corner van Jeffrey van der Meijden werkte Danny Muilenburg de bal ongelukkig in eigen doel: 2-1. Kevin Steenbruggen liet een mogelijkheid onbenut om de voorsprong te vergroten, want hij knalde voorlangs. Een onnodige overtreding van Mark Muller tegen Brijder net binnen het 16-meter gebied kostte Herovina in de 58e minuut de gelijkmaker. Scheidsrechter Stefan van Westing gaf terecht een strafschop.

Bart Muilenburg benutte die penalty koel met een strak schot in de benedenhoek: 2-2. Even leek Vuren te kunnen doordrukken, maar Bart Muilenburg knalde naast en een zwak moment van Pieter Niesing liep voor Herovina gunstig af. Ook een vrije trap van Bas van der Vliet leverde Vuren niks op. Toch kreeg ook Herovina riante kansen. Kevin Steenbruggen kopte uit een voorzet van Mark Muller naast. De kans voor Jesse van Vliet op aangeven van Steenbruggen was nog mooier, maar hij mikte te hoog. Een half uur na rust was Vuren weer aan bod. Kevin Meerens miste een voorzet van Brijder en Ian van Wijk mikte te hoog. Bovendien voorkwam verdediger Mark de Joode voor Herovina attent dat Brijder gevaarlijk werd. De 3-2 van Herovina kwam in de 86e minuut letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Uit een vrije trap van Coen de Ridder kopte Jesse van Vliet schitterend raak: 3-2. Vuren restte te weinig tijd om het tij nog te keren.