Initiatief voor schoolbus naar De Passie

asperen • Verschillende Asperse ouders willen een een particuliere schoolbus laten rijden naar middelbare school De Passie in Utrecht. Maar is er voldoende animo? Dat moet een informatieavond op maandag 3 oktober uitwijzen.

Het organiseren van een informatieavond is een idee van onder meer Anneke en Martin den Besten – ouders van drie dochters. Hun oudste dochter zit 'pas' in groep zes. Maar toch zijn ze al bezig met de volgende stap: middelbare school. Anneke realiseert zich: "Op de basisschool heb je ze nog in het vizier. Je kent de juffen en meesters. Op de middelbare school, waarbij ook de puberteit een grote rol speelt, heb je er minder zicht op."

Dus willen Anneke en Martin een middelbare school uitkiezen waar ze zich als ouder goed bij voelen. Daar speelt het geloof een belangrijke rol bij. "Ik wil dat mijn kinderen naar een school gaan waar ze niet raar worden aangekeken, omdat ze elke zondag naar de kerk gaan. Maar waar ze anderzijds ook rustig kunnen vertellen dat ze tv kijken. En waar ze de vrijheid voelen om over het geloof te praten." Ze ging op onderzoek uit. Genoeg scholen met een christelijke identiteit in de omgeving, maar niet direct één waar Anneke en Martin hun eigen opvoeding in herkenden. Tot ze bij De Passie terechtkwamen. "Deze lijkt goed aan te sluiten bij wat we zochten. Een school die haar leerlingen wil voorbereiden op de toekomst. Maar die het ook als doel ziet om haar leerlingen te laten ontdekken wat hun rol in Gods koninkrijk is."

Maar ja, De Passie zit in Utrecht. Anneke en Martin willen daarom onderzoeken of er meer ouders uit de regio zijn die belangstelling hebben in De Passie als (toekomstige) school voor hun kinderen. "Als er meer ouders zijn interesse hebben, maar voor wie de afstand een probleem is, dan kunnen we samen wel iets bedenken."

Vandaar de informatieavond. Deze vindt maandag 3 oktober plaats in cbs Open Poort in Asperen, aanvang is 19:30 uur (de deuren staan open om 19:15 uur). Ook twee mensen van De Passie zelf zijn deze avond aanwezig. Meer informatie is te verkrijgen bij Anneke en Martin via anneke.den.besten@solcon.nl of 0345-610726.