• Gerrit en Marianne den Hartog met Janet en Jaco Bac bij de nieuwe afleverlocatie.
• Gerrit en Marianne den Hartog met Janet en Jaco Bac bij de nieuwe afleverlocatie. Foto: aangeleverd

Nieuwe organisator voor Boekenmarkt

leerdam • Stichting African Hands heeft per 1 september de organisatie van Boekenmarkt Leerdam overgenomen.

Deze stichting is in 2007 opgericht door de voormalige huisarts Martien Bac uit Leerdam. En heeft als doel het verbeteren van de leefomstandigheden van de meest kwetsbare aidsslachtoffers in Zuid Afrika. African Hands ondersteunt vier verschillende projecten in Zuid-Afrika. De stichting genereert inkomsten uit de verkoop van tassen, shawls en kettingen op markten. Tevens worden op de jaarlijkse Heukelumse markt hamburgers verkocht voor het goede doel. Verreweg de meeste inkomsten bestaan echter uit giften van particulieren, bedrijven en de steun van een aantal kerken uit Leerdam, Heukelum en Asperen.

Nu komt daar Boekenmarkt Leerdam bij. Na het vertrek van Loes Horstman als motor achter het evenement, kwam Boekenmarkt Leerdam in contact met de mensen achter African Hands. De stichting ziet de populaire boekenmarkt als een ideale manier om extra fondsen te werven voor haar goede doelen. Veel mensen uit het oorspronkelijke Boekenmarkt Leerdam-team blijven betrokken bij de organisatie, zij vormen samen met een nieuwe ploeg mensen het nieuwe team.


Veranderingen

Voor de bezoekers en inbrengers van Boekenmarkt Leerdam verandert er erg weinig. De verkoop van boeken blijft in Maranatha. De eerste verkoopdatum is op zaterdag 10 december tijdens de winterfair. En daarna zijn er nog twee verkoopdata op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart tijdens de Leerdamse verzamelbeurs. Vervolgens zijn er in juni en juli weer drie verkoopweken in Maranatha. Ook het doel van Boekenmarkt Leerdam blijft hetzelfde: een betere toekomst voor aids-weeskinderen.

Wat er wél verandert: de inleverlocatie. Het afgeven van boeken kan niet meer in Maranatha, maar kunnen iedere donderdag tijdens de oneven weken ingeleverd worden op het inleverpunt aan de Oostwal. Dit is gelegen naast Van Schaik Rijwielhandel. 's Morgens van 10:00 tot 12:00 uur en 's avonds van 19:00 tot 21:00 uur is dit inleverpunt geopend. De eerstvolgende inleverdata zijn: donderdagen 29 september, 13 oktober en 27 oktober. Mensen die op een ander tijdstip boeken willen inleveren, kunnen contact opnemen met Boekenmarkt Leerdam via boekenmarktleerdam@gmail.com of 06-22588927. Ook de verkoop op internet, via Marktplaats.nl en Bol.com blijft hetzelfde. Mensen die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen kunnen Boekenmarkt Leerdam volgen op Facebook.

Dit jaar haalde Boekenmarkt Leerdam het recordbedrag van 15.668 euro op. Meer informatie over het doel van 2016 en de geschiedenis van het evenement is te vinden op de website.


q www.boekenmarktleerdam.nl